K dobarvení „šmoulí“ zmrzliny se používají škodlivá modrá potravinářská barviva.
E132 – Indigotin (Cl potravinářská modř 1)
V pudincích, zmrzlině, žvýkačkách, čokoládových tyčinkách a
dalších sladkostech najdeme Indigotin – tmavě modré barvivo.
V současné době se vyrábí synteticky, ale svůj název má z přírody,
neboť původně se k jeho výrobě využívala rostlina indigovník.
Nadměrná konzumace tohoto barviva může zapříčinit nevolnost, zvracení,
vyšší krevní tlak, vyrážky a další alergické reakce.
E133 – Brilantní modř FCF (Cl potravinářská modř 2)
Ani druhá potravinářská modř nepatří mezi vhodná aditiva, neboť může
způsobovat hyperaktivitu dětí a je podezření, že zvyšuje riziko vzniku
rakoviny, což bylo potvrzeno na zvířatech. Obvykle se kombinuje s dalšími
syntetickými barvivy a najdeme ji v sladkostech, zmrzlině a džusech.
Ze stránky Nazeleno.cz
0 Nominace Nahlásit |
Přidáte potravinářské barvivo,ostatní je na Vaší fantazii.Například čepičku upečete ze sněhu tak,jako pusinky.Jsem bývalý kuchař a rád poradím víc .sumnan@seznam.cz
Zdroj: život v kuchyni
0
před 5358 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1710 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 575 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |