Odpoveď byla označena jako užitečná
"Vinná klobása je český vynález? Podívejte se, jak se vyrábí
Název vinná klobása napovídá, že jednou z ingrediencí je víno. Odborníci doporučují bílé víno s jemnou příchutí muškátu. A to z toho důvodu, že tato chuť ladí i s kořením, které se do směsi přidává. Základem je ale vždy kvalitní maso. Podle vedoucího provozu jatek a masné výroby v Rosicích u Chrasti Milana Novotného je poměr surovin určený normami atd." .
Důležité je i koření a kvalitnío hovězí a vepřovéí maso.
https://regiony.rozhlas.cz/vinna-klobasa-je-cesky-vynalez-podivejte-se-jak-se-vyrabi-7418995
dů
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?dust8 Nahlásit |
Já jsem si vždycky myslel že to jsou normální klobásky k vínu = taková finta na zákazníky. Chemii na výrobu klobás anebo vína třeba z bramborových slupek jde běžně koupit:
https://www.vmd-drogerie.cz/vinka-susene-vinne-kvasinky-hlubokoprokvasejici-0-6-g/
0
před 1761 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Vinné aroma v nich je pod moji rozlišovací schopnost. Mně ten název vždycky evokoval, jak se ty klobásy pěkně vinou. Něco jako točený salám – u nějž ovšem je nutno zdůraznit, že se nečepuje z pípy a neprodává se ani jeho lahvová obdoba.
0
před 1760 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |