Jde o omáčku nebo polívku? Pak stačí dolít vodu a dochutit.
Pokud jde o těstoviny, maso, rýži… tak s tím už asi nic
neuděláte.
Příště solte méně, dosolit lze vždycky, naopak už to tak
snadné není.
0 Nominace Nahlásit |
Pokud slo o polevku ma se pridat syrova brambora,presolene maso babicka vychladle namocila na chvili do mleka a dopekla,ostatni nevim,ale asi vyhodit,moc toho uz nenapravime,
0 Nominace Nahlásit |
Zbavit se soli z pokrmu nelze. Je možné- jak píše popelka- jídlo
naředit vodou, omáčkou bez soli, nebo jinými potravinami- ničemu to
nevadí, když se správně vyladí chuť kořením apd (protože se solí
i koření je naředěno)… Totiž způsob by se sice našel, ale byl by to
postup pro laboratoř a ne pro kuchyni 🙂 A jídlo by pak bylo o dost míň
chutné.
Kdyby šlo o maso: chvíli jej povařit v neslané vodě.
0 Nominace Nahlásit |
Pokud to lze zředit přidat nakrájenou bramboru uvařit. sul se vtáhne do
brambůrek. Jednou jsem tak zachraňoval guláš, Omylem jsem místo papriky
použil paprikovou Vegetu Chtěl jsem to mít brzo hotové nakrájel to na malé
kostičky. Už to nešlo vylovit. Návštěva
čekala nechal jsem to uvnitř, posypal sýrem,anazval to tajemstvím
šefkuchaře.
0
před 5280 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Zbaviť sa nemôžete, len upraviť chuť, podľa návodu popelky a jami. Najlepšie asi bude predstaviť si, že obedujete na mori, potom vám to nebude vadiť 🙂
0
před 5280 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
dodat do pokrmu velké množství čili koření,poté přesolenost nikdo nepozná
0
před 5280 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Velkou syrovou bramboru v tom uvařit a vyndat, ona něco té soli vsákne. Za pokus to stojí, podařilo se mi takto „spravit“ polévky, omáčky, šťávy.
0
před 5276 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1712 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 575 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |