Avatar uživatele
anonym

Jak se zbavím nadbytku soli v pokrmu?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Jahoda před 5250 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
1popelka1

Jde o omáčku nebo polívku? Pak stačí dolít vodu a dochutit.
Pokud jde o těstoviny, maso, rýži… tak s tím už asi nic neuděláte.
Příště solte méně, dosolit lze vždycky, naopak už to tak snadné není.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Pokud slo o polevku ma se pridat syrova brambora,presolene maso babicka vychladle namocila na chvili do mleka a dopekla,ostatni nevim,ale asi vyhodit,moc toho uz nenapravime,

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Toruk

Zbavit se soli z pokrmu nelze. Je možné- jak píše popelka- jídlo naředit vodou, omáčkou bez soli, nebo jinými potravinami- ničemu to nevadí, když se správně vyladí chuť kořením apd (protože se solí i koření je naředěno)… Totiž způsob by se sice našel, ale byl by to postup pro laboratoř a ne pro kuchyni 🙂 A jídlo by pak bylo o dost míň chutné.
Kdyby šlo o maso: chvíli jej povařit v neslané vodě.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
elektrikář

Pokud to lze zředit přidat nakrájenou bramboru uvařit. sul se vtáhne do brambůrek. Jednou jsem tak zachraňoval guláš, Omylem jsem místo papriky použil paprikovou Vegetu Chtěl jsem to mít brzo hotové nakrájel to na malé kostičky. Už to nešlo vylovit. Návštěva
čekala nechal jsem to uvnitř, posypal sýrem,anazval to tajemstvím šefkuchaře.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
led

Zbaviť sa nemôžete, len upraviť chuť, podľa návodu popelky a jami. Najlepšie asi bude predstaviť si, že obedujete na mori, potom vám to nebude vadiť 🙂

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
pondělí

dodat do pokrmu velké množství čili koření,poté přesolenost nikdo nepozná

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Michal

Solte méně ,pozdě bycha honit.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
cerebro

Velkou syrovou bramboru v tom uvařit a vyndat, ona něco té soli vsákne. Za pokus to stojí, podařilo se mi takto „spravit“ polévky, omáčky, šťávy.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek