Otázka je příliš obecná. Záleží na tom, o který druh masa jde, jakým způsobem se upravuje atd.
Např. Smažení může zdvojnásobit počet kalorií
https://www.jakvkuchyni.cz/maso-nutricni-hodnoty-jeho-konzumace/
Kalorické hodnoty jednotlivých druhů masa se výrazně liší
https://www.moda.cz/a/kaloricke-hodnoty-jednotlivych-druhu-masa-se-vyrazne-lisi--8267
–
htps://www.konzument.cz/users/publications/4-publikace/299-vliv-kulinarni-upravy-potravin-na-jejich-nutricni-hodnotu.pdf
Ještě jsem si uvědomilla, že vpravo dole na této stránce pod žebříčkem uživatelů je odkaz na kalorické tabulky.
https://www.kaloricketabulky.cz/
Upravil/a: annas
3Kdo udělil odpovědi palec? vagra, Drap, independent
před 1637 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Může se snížit a stoupat, s ohledem na zvolený způsob přípravy
masa.
Nejšetrnější je úprava varem, v páře, dušení masa.
Snadno vyhledáte tabulky (už jsem Vám v tomto směru odpovídala) na
internetu, stáhnete vhodné aplikace s energetickými hodnotami masa/potravin.
S různou úpravou (masa, rýže, brambor atd. atp.)).
Dokonce často i podle zakoupených výrobků, podle výrobce, značky,
potravinového řetězce.
https://hubnuti.peknetelo.eu/nutricni-a-energeticka-hodnota-veprove-hovezi-drubez-ryby.html
Další příklad (vepřové maso dušené x pečené):
https://www.kaloricketabulky.cz/potraviny/veprove-maso-pecene
https://www.kaloricketabulky.cz/potraviny/veprove-maso-dusene
Dále snadno vyhledáte, co Vás zajímá.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |