Avatar uživatele
FlAsh_7

Jak se změní energetická hodnota masa po tepelné úpravě?

Zajímavá 0 před 1638 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Otázka je příliš obecná. Záleží na tom, o který druh masa jde, jakým způsobem se upravuje atd.

Např. Smažení může zdvojnásobit počet kalorií

https://www.jak­vkuchyni.cz/ma­so-nutricni-hodnoty-jeho-konzumace/


Kalorické hodnoty jednotlivých druhů masa se výrazně liší

https://www.mo­da.cz/a/kaloric­ke-hodnoty-jednotlivych-druhu-masa-se-vyrazne-lisi--8267

htps://www.kon­zument.cz/user­s/publication­s/4-publikace/299-vliv-kulinarni-upravy-potravin-na-jejich-nutricni-hodnotu.pdf

Dovíte se, jak úprava masa mění jejho hodnota,. vytváří negativní látky atd.

Ještě jsem si uvědomilla, že vpravo dole na této stránce pod žebříčkem uživatelů je odkaz na kalorické tabulky.

https://www.ka­loricketabulky­.cz/

Upravil/a: annas

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
da ny

Může se snížit a stoupat, s ohledem na zvolený způsob přípravy masa.
Nejšetrnější je úprava varem, v páře, dušení masa.
Snadno vyhledáte tabulky (už jsem Vám v tomto směru odpovídala) na internetu, stáhnete vhodné aplikace s energetickými hodnotami masa/potravin. S různou úpravou (masa, rýže, brambor atd. atp.)).
Dokonce často i podle zakoupených výrobků, podle výrobce, značky, potravinového řetězce.
https://hubnu­ti.peknetelo.e­u/nutricni-a-energeticka-hodnota-veprove-hovezi-drubez-ryby.html
Další příklad (vepřové maso dušené x pečené):
https://www.ka­loricketabulky­.cz/potraviny/ve­prove-maso-pecene
https://www.ka­loricketabulky­.cz/potraviny/ve­prove-maso-dusene
Dále snadno vyhledáte, co Vás zajímá.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek