Prosím poraďte, jak se správně dělají halušky s pomocí speciálního
struhadla. Koupila jsem si ho, abych si usnadnila práci, ale nějak mi to
s ním nejde…
Děkuji.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 4725 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Vyklopím do něj těsto a stěrkou ho protlačuji do vroucí vody, je to za chvíli hotové /jelikož jsou opravdu maličké/, hned halušky zamíchám a jakmile vyplavou na povrch jsou vařené, pak je propláchnu studenou vodou. My máme raději větší , ty dělám tím stylem, že na větší prkénko rozprostřu těsto a lžící seškrabuji do hrnce s vroucí vodou, vaří se o chvíli déle.
0 Nominace Nahlásit |
Máš na mysli kulatý plechový kus s otvory cca 1 cm na dně? Když jsem začala dělat halušky, tohle se v Čechách sehnat nedalo, tak jsem si musela poradit jinak. Použila jsem rovné struhadlo na mrkev ( s většími otvory ) a halušky jsem dělala, jako játrovou rýži do polévky. Struhadlo obrátím hrubou stranou dolů, položím přes hrnec s vroucí osolenou vodou a haluškové těsto protírám přes struhadlo pružnou plechovou stěrkou. Jsou hned hotové a velice jemné, práce minimální a čistá. Už mám i to originální „struhadlo“, ale nepoužívám ho.
0 Nominace Nahlásit |
Já to dělá, jako hanulka.
A napsala to dobře. V tom haluškovači to dělá má mamka. Já mám ráda
vetší, tak je dělám lžící :).
0
před 4724 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1712 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 575 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |