Avatar uživatele
anonym

Jak správně loupat brambory??

Zajímá mě, jak se správně loupou brambory, na sucho nebo ve vodě a proč??

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 5552 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Nuk nuk

Osobně si myslím, že je to víceméně jedno. Snad ty namočené se loupou trochu lépe.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Mary11

Teď už loupej brambory jen na sucho nebo umyj a uvař ve slupce. Namáčím vo vodě nové brambory, když mají ještě šupinky a snadněji se pak seškrábnou.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
kadely

Podle mě se loupou pouze brambory, uvařené ve slupce. Buď za horka, nebo za studena, podle toho, k čemu je potřebuješ. Brambory syrové se t zv. škrábou. Ranné namáčíme ve vodě, později pak nasucho, například pomocí škrabky.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Gába

loupat ve vodě je největší blbost, brambory do vody uvolní vitamíny. Ty potom spinavou vodu slejes a das je do nove, jenze vitaminy si vylila. Zasadne loupat na sucho a vkladat do teple vody na uvareni. Nebo uvarit ve slupce a pak oloupat. 🙂

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mafor

Uvařené brambory se mají loupat bezz vody, kulatým nožem, jde to krásně od sebe. Ve vodě by se moc máčeli a můžou se rozleptat vodou. a také vitamíny by se nám vymáčely,jestli ještě po vaření nějaké zbyly. Jinak podle nových způsobů se mají vařit bramory v páře, aby netratili např. vitamín C.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
nonnel

Je to jedno jestli ve vodě nebo na sucho. Hlavně je nejdřív očisti od hlíny, ta potom mezi zuby křupe.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek