Ať dělám co dělám,prostě doma neudělám tak chutný bramborák jak bych si představoval.Někdo dává cibuli,někdo ne,někdo přidává krupičku nebo strouhanku,mléko atd.,někdo smaží na oleji,jiný na sádle,ale ať použiju cokoliv prostě to není chutné ani křupavé (podle mě).Prý to může být i tím,že jak to smažím a čuchám to.Pokuste se vyjádřit,třeba mě inspirujete a konečně budu spokojený.Děkuji.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? ReHu, flodur, elektrikář před 5232 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Toto je nejjednoduší a nejkřupavější bramborák co jsem dělal.
Zdroj: http://dolcevita.blog.cz/0710/ten-nejkrupavejsi-bramborak
4Kdo udělil odpovědi palec? ReHu, elektrikář, Bumbes, karbo
před 5232 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Tak si uvařte něco jiného :o), nejlepší řešení… :o)Nebo poproste maminku :o)
0 Nominace Nahlásit |
Nesmíš zapomenout na česnek,majoránku,pepř,sůl,vajíčka,trochu mléka na kůrku a hlavně na nastrouhané brambory,můžeš přidat i zbytek vařených a na rozpáleném sádle opéct.Výborné je k tomu kysané zelí!!!
0 Nominace Nahlásit |
Když jsem přinucena dělat bramborové placky, používám velmi
jednoduchý recept: oloupat a nastrouhat kvalitní brambory, solit a pepřit
podle vlastní chuti. Přidat česnek (já dávám sušený – ale opatrně,
stačí opravdu malinko).
Dále jedno nebo dvě vajíčka a tolik hladké mouoky, aby vzniklo ne příliš
husté těsto.
Smažím vše na rostlinném oleji. Bramboráčky dělám malé – těsto
nabírám polévkovou lžící a na pánvi tak vyrobím zhruba tři
placičky.
Potom je třeba hlídat, aby se usmažilo dostatečně – nepřipálit
zejména okraje a nenechat střed syrový. Odsaju tuk z placek ubrouskem nebo
kuchyňskými utěrkami a co zachráním před „ochutnávači“, podávám
s čerstvou krájenou zeleninou.
Pro mne je to jídlo dietní, protože mi většinou zbude jen ta zelenina.
0 Nominace Nahlásit |
Já dělám bramboráky odhadem, ale na váhu je to asi takhle: 700 g syrových nastrouhaných brambor (půl nahrubo,půl najemno),100 g hladké mouky, vejce, sůl, pepř, majoránka,česnek ( dle chuti a síly česneku, já asi 10 stroužků), trošku mléka ( nemusí být).Místo třetiny až poloviny brambor je možno dát cuketu. Udělat středně tuhé těsto (přisypat mouku, popř. vejce), rozetřít lžící na pánvi. Smažím na oleji. Chutnaly všem. Dobrou chuť!
Zdroj: mé zkušenosti
1Kdo udělil odpovědi palec? elektrikář
před 5226 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Já do bramboráku dávám na půl strouhané brambory a vymačkanou cuketu, jinak klasika, pepř, česnek, sůl atd, jsou jemnější a křupavé a když do těsta ještě nakrájíš uzené na kousky, tak to nemá chybu,vyzkoušený recept.
0
před 5231 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Do bramboráku dát trochu mléka vejce a málo mouky, a dávat jen slabounkou vrstvu.Na sádle jsou o hodně lepší.Nezapomenout kousek cibulky sůl pepř a marijánku a nešetřit česnekem.
0
před 5226 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |