Dokážu si uvařit brambory, těstoviny, rýži a osmažit sekanou. Jinak využívám toho, že jsou tu nějaké zbytky, které si ohřeju v mikrovlnce. Připravím si přílohu a k tomu si dávám rajče, které přikusuji. Někdy si koupím nějaký polotovar, který se jenom ohřeje. Raději si budu číst, nebo dělat něco na počítači. I když jsem byl sám doma, vařil jsem si stejným způsobem. No a než bych si měl vařit, tak si raději namažu něčím chleba, nebo ohřeju párky. Na nějaké programy v televizi, kde se vaří, se ani nedívám. Možná považuji čas strávený u sporáku jako marný, zbytečný, možná se mi nechce používat tolik nádobí, abych to nemusel potom umývat. Na jednu stranu se říká, že starého psa novým kouskům nenaučíš, ale na druhé straně stačí vhodná motivace. Nevadí mi kritika rodiny. Ale nějak bych mohl začít. Co a jak poradíte? Děkuji.
Zajímavá 0 před 1877 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Mám ráda dobré a zdravé jídlo. Tím, že si ho uvařím doma, ušetřím mraky peněz. Protože za to, co sním za den, bych musela denně ve stravovacích zařízeních vyhodit tak tisícovku určitě.
Prostě mě baví něco vytvářet. A když se to povede, mám ze sebe tuze velkou radost. Když ne, chvilku jsem na sebe naštvaná, ale co naplat, tak se to povede příště a už vím, na co si třeba dát pozor.
Na pořady o vaření nekoukej. To je podobná iluze jako když v pornu přijde instalatér do pěti minut.
Bohužel to sleduju čím dál víc ve svém okolí, že se nechce vařit hlavně mladým holkám. Tuhle jsem si šla ohřát o přestávce mezi přednáškami (svůj vynikající a naprosto výjimečný) oběd, u stolu poblíž sedělo pár holek a jedna prohlásila, že je ráda, že nemusí vařit pro dva, protože to fakt neumí. Tak jsem si tak povzdechla a pomyslela si, že s takovým přístupem asi ani pro dva vařit nebude…
0 Nominace Nahlásit |
Pro mně je vaření upgradem chemika v laboratoři, ono to i v podstatě chemie je. Největší motivací ale je láska k dobrému jídlu. Někdy si vymyslím i vlastní recept, ale je to spíš modifikace již známých receptů, nechám se jimi inspirovat. Největší radost mám, když moje jídlo nebo pišingr návštěva spontánně pochválí. Teda ne, že bych uměl krájet cibuli nadzvukovou rychlostí profíků a vymýšlel šílenosti jako Polreich, poslední dobou se zaměřuji na typická česká a moravská jídla. Možná to zní divně, ale naučit se udělat obstojný „hospodský“ guláš mi trvalo pár let.
0 Nominace Nahlásit |
Vařit jsem začala v 9 letech, bylo to potřeba. Bavilo mě to a baví
stále, spíš je únavné vymýšlet, co bude k jídlu, aby se jídelníček
netočil dokola, nebo v parnech, když se člověk chce spíš zchladit, než
si dávat teplé jídlo.
A jak to dělám, že mě to baví? Mám spokojeného strávníka, kterému
není zatěžko za každé jídlo poděkovat a pochválit kuchařku.
0 Nominace Nahlásit |
Tak si vysaď na okno do vaty řeřichu, rbambory už umíš, tak je uvař na loupačku, oloupej, teplý na talíři posyp tou řeřichou, k tomu kvalitní čerstvý máslo a sklenici podmáslí a už umíš LUXUSNĚ vařit.
0
před 1877 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Mě by vaření bavilo, kdyby to netrvalo moc dlouho. Protože nemůžu
dlouho u něčeho stát, řeším situaci stejně jako Vy → dělám jen
rychlé
věci, případně vařím jídla, u kterých se nemusí stát.
0
před 1877 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |