Prosím o radu jako(!) pro blbce. Do papiňáku dám maso, zalijku vodou,
přidám „dochucovadla“, dám vařit.Za chvilku začne unikat pára a
papiňák syčet. Ztlumím plotýnku. Pára pořád uniká a hrnec slabounce,
skoro neslyšně píská. Má to tak být? Nebo dělám něco špatně?
Ptám se proto, že podle návodu se vepřové maso má vařit cca třicet
minut. Vařil jsem vepřovou hlavu a musel jsem ji vařit přes hodinu a půl.
Předem dík za pomoc.
Doplňuji:
Je to fungl nový hrnec…
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? gagaga před 4047 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Můj papiňák je sice perfektní, ale když začíná vařit, tak musím asi
dvě minuty přidržet páku zavírání, aby pára přestala unikat. Jakmile se
v hrnci vytvoří správný tlak, tak snížím teplotu a jdu si po jiné
práci. Pokud ti uniká pára kolem poklice, tak je to stejný problém a
stejně jej můžeš vyřešit. Když pára uniká, tak vaření je úplně
stejné jako v obyčejném hrnci.
Že je to fungl nový hrnec, na věci nic nemění, ten můj je takový také od
počátku. Přesto bych jej za nic nevyměnila.
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 4047 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Může být špatně nasazené těsnění nebo spálená tavná pojistka Příště zkus ubrat plamen o nějakou chvíli později. Záleží také na kvalitě masa.
0
před 4047 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Někteří tady předpokládají, že ti uniká pára kolem poklice, je to tak, anebo utíká správně tlakovým ventilem? V prvním případě zkus příště pootočit poklici do jiné polohy, nepomůže-li to, reklamace. Ve druhém případě jsi postupoval správně a v zásadě platí rada iceT, opravdu maso starého kusu chce vařit o dost déle :)
0
před 4046 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1712 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 575 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |