dust8

Jak vizuálně či pachově poznat nahnilé cibule?

Nejsou třeba nahnilé pod slupkou a není to vidět?

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 1740 dny Sledovat Nahlásit

Nejlepší odpověď
annas

Dnes se mně to stalo. Vzala jsem cibuli, nebyla příliš měkká. Chtěla jsem ji oloupat, ale měla nepříjemný pach, vypadala jako uvařená. . Tudíž jsem ji vyhodila.

Pokud bych na ni nepřišla, proces hnití by pokračoval, kromě měkkosti by mohla i zčernat.

Když začne hnít, tak měkne., poznáte i podle pachu. Loni sklizená cibule má málo slupek, potvrdila se pranostikao mírné zimě v souvislosti s cibulí.

Upravil/a: annas

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Hufnágl

Pokud jsou cibule pevné na stisk, není cítit hniloba, měly by být dobré, ale někdy se stává, že po rozříznutí je střed už měkký a nahnilý.

0 Nominace Nahlásit

aliendrone

Pokud rozpoznáš nahnilou cibuli i vizuálně, tak je dobrá leda tak do kompostu. Čichem to možná jde (to já ale neumím), nejlepší způsob je podle mne hmatem. Dobrá cibule je TVRDÁ, jakmile ti „povoluje pod prsty“ při sevření, tak ji neber. U na pohled pěkné cibule takhle rozpoznáš dobrou od mizerné.

Špatná zpráva je, že se někdy stane, že jiné, než mizerné cibule v přepravce nevyhrabeš a právě teď je takové období. (hodně záleží na i skladování, běžný je převoz takových z obchoďáku v Rajchu k nám) :(

V takovém případě doporučuji sáhnout po dražších typech, mezi nimi obvykle najdeš slušnou (bývají i v síťkách po 3–4ks, takové ty zcela bílé či fialové VELKÉ a stejně je pro jistotu prohmatej), obyčejné cibuli v sítce (ostatně jako všemu, co se prodává v síťce, tedy i ovoci) se VYHNI OBLOUKEM! :)

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek