250 ml mléka
2 vrchovaté lžíce polohrubé mouky
1 vanilkový cukr
50 g Omegy
moučkový cukr dle chuti
250 g másla
Abychom zabránili hrudkám, mouku rozděláme do mléka přes sítko. Do hotové horké kaše dáme 1 vanilkový cukr a 50g Omegy. Mícháme do rozpuštění tuku. Hotové posypeme vanilkovým cukrem, tím zabráníme vzniku škraloupu. Necháme vychladnout. Máslo a cukr dle chuti šlehačem utřeme a po lžících přidáme vychladlou kaši. Vše by mělo mít pokojovou teplotu jinak by se mohlo máslo „srazit“.
Tento krém je lehký, krásně našlehaný a vhodný na potahované dorty. Přitom po ztuhnutí velice pevný.
Aroma samozřejmě použít můžete, ale ne ve stejném poměru a počítejte s tím, že aroma dodá jen vůni ale ne chuť!
Ať se daří 😉
2Kdo udělil odpovědi palec? elektrikář, iceT
před 5589 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Ahoj,já dělám vařený krém ze tří vajec,15dkg moučkového cukru a jednoho vanilkového cukru.Všechno míchám ve vodní lázni do zhoustnutí.Trvá to asi deset minut.Až mi hmota vychladne,vmíchám dvě másla a je to.Tento krém používám i na vánoční cukroví,protože dlouho vydrží.Vydrží i v mrazáku.rumové třesti bych se nebála můžeš jí tam bez obav přidat.Snad jsem pomohla
0
před 5589 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Uvarit pudink,nechat ho vychladnout a potom do nej pridavat stejne mnozstvi masla jako pudinku a slehacem vyslehat.podle chuti pridat cukr
0 Nominace Nahlásit |
ano ovšem pouze pár kapek je to dost silné, pak stačí rozšlehat jednu kostku másla s plechovkou sladkého másla salka
0
před 5584 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1710 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 575 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |