Avatar uživatele
S96PR

Jak vyrobit ocet (kyselinu octovou) doma (z jablek apod.) ?

Dobrý den, prosím, chtěl bych vědět, jak vyrobit doma ocet, resp. kyselinu octovou. Používám kupovaný ocet na likvidaci plevele na štěrkovém parkovišti, ale zajímalo by mě, zda lze kyselinu alespoň v 8%+ koncentraci vyrobit i doma. Dočetl jsem se, že to lze i z jablek. Nebude to určeno ke konzumaci. Potřeboval bych cca 20 litrů. Poradí mi prosím někdo postup, jak to vyrobit z jablek, případně kolik jich budu potřebovat?

Děkuji

Zajímavá 0 před 502 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Zde si přečti:
https://tchibo­blog.cz/jablec­ny-ocet/

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
elkon

Jablečný ocet má ale jiné vlastnosti, než běžný ocet lihový.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Emefej

https://www.a­romka.cz/blog/vy­roba-jablecneho-octa/

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
S96PR

Takže výsledný produkt stejně nebude mít aspoň 8% kyseliny jako lihový ocet a nebude na plevele fungovat?

Avatar uživatele
cochee

Pokud víš, jak na to, můžeš v domácích podmínkách vyrobit jablečný ocet o koncentraci až cca 15–16%. Při vyšších koncentracích kys. octové ve „štofu“ už umírají kvasinky. Lihový ocet se nevyrábí kvašením, ale jinými chemickými pochody a výsledná koncentrace je daleko vyšší – na „bezpečných“ konzumních 8% se ředí.

Nový příspěvek