Dobrý den, prosím, chtěl bych vědět, jak vyrobit doma ocet, resp. kyselinu octovou. Používám kupovaný ocet na likvidaci plevele na štěrkovém parkovišti, ale zajímalo by mě, zda lze kyselinu alespoň v 8%+ koncentraci vyrobit i doma. Dočetl jsem se, že to lze i z jablek. Nebude to určeno ke konzumaci. Potřeboval bych cca 20 litrů. Poradí mi prosím někdo postup, jak to vyrobit z jablek, případně kolik jich budu potřebovat?
Děkuji
Zajímavá 0 před 502 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Jablečný ocet má ale jiné vlastnosti, než běžný ocet lihový.
0
před 502 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Takže výsledný produkt stejně nebude mít aspoň 8% kyseliny jako lihový ocet a nebude na plevele fungovat?
Pokud víš, jak na to, můžeš v domácích podmínkách vyrobit jablečný ocet o koncentraci až cca 15–16%. Při vyšších koncentracích kys. octové ve „štofu“ už umírají kvasinky. Lihový ocet se nevyrábí kvašením, ale jinými chemickými pochody a výsledná koncentrace je daleko vyšší – na „bezpečných“ konzumních 8% se ředí.
Drap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |