Nevím, na lusky jsem pěstovala jiný druh fazolí (fazolek) než na suchá zrna uvnitř lusek.
Myslíte nedozrálé luskové fazole (fazolky) , nebo zbytky nedozrálých lusek fazolí určených k loupání?
Podívejte se do odkazu., dovíte se víc.
„Fazole k loupání se ke konzumaci lusků nehodí, protože mají vždy tuhou vnitřní vrstvu a jsou vláknité“
Dovíte se víc i o luskových fazolích, nadjete i recepty.
http://www.zahradaapriroda.cz/jak-pestovat-a-varit-fazolky-neboli-fazolove-lusky/
Upravil/a: annas
0 Nominace Nahlásit |
Na zelené lusky jsou lepší keříčkové f. – jemné lusky bez vláken,
pomaleji stárnou, jak píše Annas. Přesto- moje máma pěstovala pouze
tyčkové- část nechala dozrát a část jsme zavařovali lusky. Ale to je
složitější, musí se trhat jen dokud jsou mladé a křehké, a navíc při
odlamování zbytku stopky a špičky jsme se snažili spolu s nimi vytrhnout
i postranní vlákna na švech lusku. Tedy u těch trošku starších. Je to
trochu pracnější, ale lusky jsou zase větší, než u keříčkových,
vzpomínám, že jsme takto zavařovali i 100 velkých sklenic. Ve vašem
případě si ale myslím, že lusky už budou povětšině mírně
přestárlé. Jste-li velký šetřílek, tak alespoň vyloupat nedozrálá
semena, k jídlu to nevadí, že nejsou dozrálá, ale asi by bylo lépe je
hned uvařit, neskladovat, nebo aby při dosychání nezplesnivěly.
Taky nejsou tyčkové f. jako tyčkové. My mívali s trochu menšími bílými
semeny, ale klasické s velkými barevnými semeny asi jen na semena.
Upravil/a: EKSOT123
0
před 2228 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |