Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? annas, aliendrone před 688 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Toto přirovnání jsem nikdy neslyšela, ale domnívám se, že je novější a souvisí se telefonickou situací nejen v Bejrútu, ale i v celém Libanonu. Zřejmě j vše autor přirovnání zažil.
Zřejmě souvisí s poruchami, , ke kterým dochází od otevřené stávky, kterou v roce 2019 zahájil odborový svaz zaměstnanců Ogero kvůli zhoršení jejich pracovních podmínek v zemi sužované vážnou ekonomickou krizí od roku 2019. Postižena byla i síť mobilních operátorů Alfa a Touch.
Lidová tvořiívost, vždy se najdete nějaká příčina pro vznik
přirovnání. Někdo rozšíří dál, autor se stane neznámý.
Opakuji – podle zákona filosofie – vše souvisí s něčím.
Známější a používanější je přirovnání -Bordel jak v tanku".
Mrkněte se do archivu na vysvětlení.
https://www.odpovedi.cz/search?q=bordel%20jak%20v%20tanku%20
Upravil/a: annas
3Kdo udělil odpovědi palec? vagra, Drap, aliendrone
před 687 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Viděl jsem v jednom dokumentárním pořadu jak kdysi vypadaly analogové telefonní ústředny plné operátorek manuálně přepojujících hovory. Trochu to připomínalo burzu, celkem chaos. (Dnes je tam naopak ticho a ani noha, to víš, počítače.) 🙂
No a ten, koho potkalo to neštěstí spolupracovat s arabáky DOBŘE VÍ, jak tyto existence „pracují“. BOŽE!!! Línější a neschopnější lemply jsem nikde neviděl! Dokonce i BUBAKINI jsou (sice jen o trošičku) LEPŠÍ! Tihle samopalláhové snad seriozní práci považují za smrtelnou urážku a pokud ji vyžaduješ, tak v odvetu vynaloží maximum sil, jak to podělat.
Čímž považuji dotaz za objasněný. 🙂
0 Nominace Nahlásit |
Je to tedy neslyšel a přijde mi to spíš vymyšlené do knihy nebo scénáře než ze života. Ale je to barvité a úplně mi naskočil obrázek před očima. I když zrovna Bejrút nejspíš nebude dobrý příklad, ale to jméno zní zkrátka exoticky.
Já si v této souvislosti vzpomněl jen na opačné přirovnání, shodou okolností skoro také z telekomunikační ústředny, totiž ze serverovny: „Porządek jak za Niemców“.
annas | 5283 | |
Kepler | 2867 | |
Drap | 2637 | |
quentos | 1803 | |
mosoj | 1594 | |
marci1 | 1356 | |
led | 1349 | |
aliendrone | 1172 | |
zjentek | 1066 | |
Kelt | 1005 |
Astronomie |
Fyzika |