Avatar uživatele
zjentek

Jak zajistit syreček proti jeho odéru?

Jak zajistit syrečka!

Mepomáhá několik igelitových pytlíků, nepomáhá zavařeninová sklenice, nepomáhá nic, nic, nic!

Jsou Vánoce, chci vnímat také i vůni jehličí!

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? annas, Alesh, aliendrone před 2192 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Je pravda, to je nevýhoda tvarůžků, které jsou jinak zdravé. Pokud je hned nesním, dávám je do ledničky v zavařovací sklenici. Odér se zmírní.

Co doporučují jejich výrobci.

„Olomoucké tvarůžky je nejlepší doma rozbalit a uložit do skleněné nebo porcelánové nádoby. Po té je přikrýt vlhkou látkou a skladovat v tmavé místnosti nebo v chladničce při teplotě 5 až 8 stupňů Celsia. Platí pravidlo, že čím déle zrají, tím jsou lepší.“

http://zakras­nejsivimperk.cz/?p=18669

Upravil/a: annas

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
aliendrone

Zavařovací sklenice POMÁHÁ! (osobně ověřeno!) Musíš splnit tyto podmínky:

  1. neporušený okraj sklenice, některé sklenice mohou být s kazem (nerovnost, odprýsknutí v místě kontaktu s víčkem atd.) Zkontrolovat a vybrat dobrou!
  2. nepoškozené víčko (nejlépe NOVÉ nepoužité, stará jsou už „vymačkaná“ a nemusí dobře těsnit) Jestli jsi milovník, tak těch pár kaček za nová víčka STOJÍ, věř mi!
  3. při manipulaci se nedotýkat syrečků a poté víčka či povrchu sklenice – přeneseš případný „únik“ ze syrečků na povrch sklenice a i když to je téměř neviditelné, tak cítit to JE!) Prostě to tam naházej aniž by ses dotkl sklenice, poté si důkladně umyj ruce, aby nebyly cítit a teprve pak sklenici uzavři. Nebo použij chirurgické latexovky, popřípadě úklidové, počítej s tím, že je ale pak vyhodíš ROVNOU do popelnice, aby ti nesmrděly v odpadkovém koši!

Vhodné je skladování za oknem či na balkoně, pokud teplota nepadá pod –5°C v noci (aby na to mohlo Sluníčko, lépe zrají – nwm proč). Při větších mrazech (když je teplota pod nulou i přes den) musí kvůli zrání do lednice!

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Alesh

sežrat 🙂

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mosoj

Sežrat.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
zjentek

An, s tou vlhkou látkou vyzkouším, díky moc za radu! Nevíte, jestli tento proces zafunguje i na romadur?

před 2192 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
annas

Jenže tvarůžky nejsou to, co nývaly. Někdo se v minulosti na to ptal, tehdy jsem zjišťovala přímo ve výrobně v Lošticích.

Z rozhodnutí EU museli v Lošticích místo dřevěných sudů pro zrání tvarohu zavést nerezovíé kádě, bohužel, zrání neprobíhá tak, jak má být.

Vím, že dokonce se objevila v kádích plíseň, takže celou dávku museli vyhodit,.

před 2192 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
aliendrone

Pokud řádně splníš to, co jsem napsal, funguje to na všechny sýry – včetně toho zrání.

před 2192 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
zjentek

Alesh to mně bylo jasné hned, to jsem poradit fakt nepotřeboval.

Potřebuji ale na svátky taky nějaký rezervy.

před 2192 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek