Tak jsem si koupil kilo klobás a z hrůzou jsem zjistil, že mraznička je plná. Tak jsem je vložil do sáčků a nechal na balkoně. Včera byla zima, ale dnes je tam teplota snad 8 ° C. Takže asi nebude mrznout. Jedná se o 10 ks, a mám to rozplánované na 5 týdnů. Když nebude mrznout, tak se mi to asi zkazí. A balkon je umístěn na jižní straně. Znáte něco, jak uchovat použitelnost klobás po delší dobu? Autoledničku nemám, mrazicí taška je na pár hodin a sousedy otravovat nechci. Děkuji.
Zajímavá 0 před 1452 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Musíš je ponořit do oleje a něčím zatížit, jinak je po nich, RIP. Počkej, vlastně některý klobásy vydrží, to je třeba zjistit, o jaký se přesně jedná. Já jsem jednou našel ve spíži po třech letech viset klobásu a ještě byla ok, když jsi ji delší chvíli žužlal, nechala se ukousnout a byla SUPER!
0 Nominace Nahlásit |
Na pět týdnů? Jedině snad zavařit, resp. konzervovat. Návody a vhodné nálevy se dají na netu najít. Je ale nutno počítat s tím, že chuťově to už nebude úplně stejné jako čerstvá klobása. Běžně se tak konzervuje všechno ze zabíjačky.
0 Nominace Nahlásit |
… jestli je to klobása, tak v tomto počasí i větru vydrží venku (jestli jí někdo nebo něco nesežere) … v lednici je 6–8°, venku max 10° (spíš míň) … a je to lepší jak v lednici, ta je uzavřená, bez průvanu, a ten je nejlepší konzervant …
0 Nominace Nahlásit |
Jestli jsi koupil kvalitní klobásy, které jsou pouze z masa, vody a koření, tak ti v pohodě vydrží když je necháš viset na balkoně, jen trošku seschnou, ale na kvalitě neztratí, ba naopak. Pokud jsi koupil levný šunt, tak zbývá už jen modlit se, aby mrzlo
0 Nominace Nahlásit |
Podle mně by kvalitní měli vydržet na suchém vzduchu. Hlavně ne do igeliťáku. Třeba uzené se u nás kdysi skladovalo běžně jen zavěšené … a už nevím kde – opravud to bylo „kdysi“.
0
před 1451 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Kepler, Kelt: fermentované vydrží (nebo jak se ten proces správně jmenuje). Prostě za všechny čabajka, lovečák normálně přežijou Vánoce i novej rok a v klidu! (;
To máš pravdu. Ale tyhle výrobky jsou nejen fermentované, ale taky sušené. Problém je v jejich konzumaci, kdo má klapačky, nemá šanci.
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |