Káva turek se má tzv. spařit. Nejprve na kávu v hrnku kápnu menší
množství horké vody a po chvilce doliji zbytek. Kafe má potom lepší chuť
a pěknou pěnu.
Jinak co se týče teploty vody tak ta by asi měla být těsně před
varem.
Káva v džezvě, která se připravuje současně s vodou má jen vzkypět a
hned džezvu odstavit.
0 Nominace Nahlásit |
Dle baristů (profíci na kávu), těsně před bodem varu. Jenže termostaty
varných konvic jsou nastaveny až na var, kdy vypnou.
Další rady, viz kolega a ostatní odpovědi v minulosti na dané téma.
0 Nominace Nahlásit |
Ptostě od nadmořské výšky 1000 m a výše si podle odborníků správnou kávu neuděláš.
Zdroj: http://kabinet.fyzika.net/studium/tabulky/teplota-varu.php
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |