Já tomu rozumím tak, že mám čaj přelít vroucí vodou. Běžný postup přípravy čaje.
0 Nominace Nahlásit |
Spařit čaj=zalít čaj vroucí vodou a nechat vyluhovat. Čaj nikdy nevařit. Zelený čaj se vroucí vodou nezalévá, teplota vody má být nižší. 🙂
0 Nominace Nahlásit |
Souhlasím s Lamalam v tom smyslu, že čaj by se ani neměl louhovat, jen přelít přes sítko, nebo jen krátce nechat louhovat ve „vajíčku“. Tak do tří minut, jinak se louhují hořké látky a původní chuť čaje to zcela zničí.
0 Nominace Nahlásit |
Čaj v sítku by se měl prolít horkou vodou (cca 80°–85°, nikoliv
vroucí),
louhovat cca 2 až 2,5 minut/y. Po třech minutách či delší době už se
uvolňují
nežádoucí látky, čaj je trpký.
0
před 2880 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Pokud se jedná o zelený čaj, má být teplota vody 60–80°C, podle konkrétního čaje. Víc se o tom dozvíte třeba tady: https://vypij.cz/
Zdroj: https://vypij.cz/caj-na-blogu/zeleny-caj-na-blogu/priprava-zeleneho-caje/
0
před 572 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Dobrý den, když jsme u přípravy čaje… Máte tip, kde bych koupila kvalitní a hezkou skleněnou konvici na čaj? Chci to jako dárek, čili opravdu hledám kvalitu. Díky moc za tipy.
No jak správně připravit čaj… záleží jaký druh čaje. Zelené čaje většinou teploto okolo 70° a 2–3 minuty, černý čaj 95° a 5–6 minut, oolong čaje 90° a 3–8 minut záleží přímo jak který oolong a bílé čaje se většinou připravuji stejně jako zelené. Ještě Pu-erh čaje ty se připravují stejně jako černé čaje.
FAT UPDATE bo dlouhá odpověď se mi mázla:
Jedná se o kopřivy, jak připravím kopřivový čaj správně? Spařením
ano a co to znamená
Dávám plus Keplerovi protože mi „vlastně“ odpověděl. Vroucí voda+plus
nelouhovat déle než tři minuty.
Drap | 1710 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 575 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |