Mám de_ilní směny. Z domu musím zbytečně brzo (byť je to „za
humny“), dojíždím. Momentálně dělám v třísměnném provoze, zatím
testuji odpolední. Přestávku máme pouze jednu, na půl hodiny, uprostřed
směny. V případě dvanáctek prý dvě, tuším zase po čtyřech hodinách
(na 30 minut) a pak asi jen krátká, po dalších čtyřech…
Přemýšlím, co jíst doma (případně i po příchodu) a co s sebou…
Ráno nemám úplně chutě na nějaký obědy (rovnou), příští měsíc budu
asi využívat o přestávku „chlazenek“, nebo jak to tam mají vyřešené
s obědy… jídelnu nestíhám, ale je možnost, že mi prý dají něco do
lednice… Tak to teoreticky nemusím řešit (teď na to nemám moc prachy 😀
; každé jídlo se platí zvlášť).
Vsázím ráno na ovesnou kaši… ale možná by to chtělo občas změnu… a
ocením tipy, co do ní apod.
P.S. Chutná mi všechno.
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? Filip84, cappuccino před 543 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Nejlepší je English breakfast: ta teplá snídaně zasytí do odpoledne. Topinka s máslem, volská oka, anglická slanina, smazené žampiony, rajčata, fazole v rajské omáčce, a grilovací párky. Dá se cokoliv vynechat. Třeba než si na to člověk zvykne.
0
před 543 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
I. Full breakfast, to už je taková klasika.
https://englishbreakfastsociety.com/
II. Guláš, gulášová polévka, dršťková polévka, slaný rohlík / kłuski / nudle, pívo (bez alkoholu, když jdeš do práce, samozřejmě).
III. Svíčková, Knödel.
Atp.
Zákonný nárok na přestávku na stravu a oddech máš nejpozději po 6 hodinách nepřetržité práce, takže i na dvanáctce máš nárok na jednu, pozor na to! Samozřejmě, pokud nejsi chauffeur, nebo neděláš jinou práci, kde máš podle jiného právního předpisu nárok na bezpečnostní přestávky, to je úplně jiná věc, jo?
Tata robil ve fabryce tak ale už pomalu dvacet roků zpátky, a ty „chlazenky“ – občas – nosil domů. To se nedalo žrát, občas mezi tím bylo něco, že to „ušlo“, ale ten zbytek se nedal žrát! Hromada rejže, UHO (a to jako fakt ne v dobré, ono uvařit dobrý UHO, totiž, něco stojí, víme?) a kousíček masa. Nebo ty svině – víš co – měl tam mít hovězí a byly u toho nějaký játra, nebo tak něco, škoda mluvit, jako. Ale třeba to budeš mít lepší – vyzkoušíš: uvidíš.
To je blbé, toto, co popisuješ, protože já třeba si dávám jídlo ohřát už dopředu, jako, víš co, tu půlhodinu fakt žeru. Což ve fabryce nemůžeš, že jo.
Já nevím, jak to máš, ale když se pořádně najíš, těch šest hodin se dá vydržet. Je to sice dlouho, ale dá se.
Na svačinu se mi osvědčily normální chlebíčky: vlašák, šunka ze strojku, vejce natvrdo, no a nějaké to zdobení navíc, paprika, okurek a tak podobně. Dáš dva, tři, to do sebe vrazíš, pomalu, i za pochodu. No ale, zase, to musí být v chladu (pokud je tam teda myonnaise z pixly, tak asi ani ne, tomu už neuškodí nic! 👌😅), no a zase, jestli jsi někde u mašiny, zajebaný? 🤷♀️
A nebo chleba, tak jako „dřevorubec“, sádlo / máslo / zakysku, zase nějaký salám, sejr, no a něco, aby v tom byla vláknina, abys právě neměl rychle hlad – salát, kyselou okurku, rajče, atp. Dáš to mezi dva chleby a můžeš, pomalu, ukusovat u vysoký pece! 😎
0
před 543 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Burtgulas. Muze byt i bez cibule, zahusteny vlockama. Hodne zasyti
i vajicka na tvrdo.
Treba vyzkouset, co ti chutna a co te zasyti.
Upravil/a: cappuccino
0
před 542 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Jeste me napada bramborovy salat s vajickama na tvrdo. Jen uvarit brambory, nakrajet vajicka, muzes pridat i sunku nebo salam a ochutis horcici s oliv. olejem. Muzes dat i pazitku.
Vždycky musíš mít maso, nebo prostě něco, abys z toho měl bílkoviny, ale maso je maso, jako, mi řekni, že sežereš na posezení 1/4 kg sóji, třeba! 🙄, pak nějaký to „futro“ – chleba, rejže, jo, tak něco, no a zeleninu, abys měl vlákninu, aby Ti to maso a „futro“ udržela tam, kde to udržet má, a tak aby se to pořádně strávilo, víš co, aby si to tělo vzalo, co potřebuje. Není to žádná věda.
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |