Ahoj, potřebuji poradit ohledně světel v autě. Jaká světla se mají zapnout při jízdě autem ve dne za příznivých podmínek? V autoškole jsem jezdil tak, že byla světla v poloze nula. V učebnici autoškoly je ale napsáno, že za jízdy musí mít motorové vozidlo za jízdy rozsvícena obrysová + potkávací světla nebo světla pro denní svícení. Jezdím ve Škodě Felicii. Vím, že obrysová světla se používají pro stání (např. na parkovišti), potkávací světla se používají za snížené viditelnosti, dálková v noci na rovném úseku (pokud proti nám nejede auto nebo cyklista), ale teď jsem se v tom úplně zamotal. Můžeme mně poradit? Děkuji.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 3201 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
V autoškole měls vypínač v poloze 0 asi proto že to bylo moderní auto s denním svícením automat.zapnutí po nastartování.Jak píše gecco,felda je nemá/pokud je tam někdo dodatečně nenamontoval/
0 Nominace Nahlásit |
Felda nemá světla pro denní svícení, takže skutečně musíš použít obrysová a potkávací…
0 Nominace Nahlásit |
Jo, je těch světel nějak moc. Neřídím, takže nesvítím. Zajímavá úvaha na toto téma: http://www.tipcars.com/magazin-hh-denni-sviceni-8127.html
0
před 3193 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek