Doplněno: https://www.jplusz.cz/obrysova-svetla-led-pozicky-led?itemsPerPage=12
Upravil/a: Kepler
1Kdo udělil odpovědi palec? independent
před 2424 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
A čím budeš svítit na zádi automobilu za snížené viditelnosti.
0
před 2424 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Na zaparkovaném autě se nechávají v případě potřeby zapnutá parkovací světla. Je to přecijen něco kapku jiného, než obrysová světla. Některá auta je mají zcela samostatně, některá je mají shodná s obrysovými, ale jinak elektricky zapojená a to tak, že se rozsvítí pouze na straně přivrácené ke středu vozovky, pouze na aute s vypnutým a někdy i jen s vyjmutým klíčkem.
0
před 2417 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Upozorňuji na rozdíl mezi obrysovými a parkovacími světly. Mohou být použity stejná svítidfla, leč elektricky jsou zapojena jinak. Parkovací typicky svítěj jen na jedné straně vozu a to na straně přivrácené ke středu vozovky. I jejich aktivace bývá odlišná, typicky ponecháním zapnutých obrysových, zapnutím blinkru na stranu přivrácenou ke středu vozovky a vypnutím klíčku.
Si myslím, že nemáš pravdu. Parkovací světla jsou starším termínem pro obrysová. Spousta modelů aut tu funkci zapnutí parkovaček jen na jedné straně vůbec nemá a v případě nutnosti použít je při parkování stejně musí zapnout obrysová světla, i když svítí na obou stranách.
mosoj: Zapnu potkávací světla, nejsem z těch magorů, co jezdí s denními světly za šera (mj. i proto, že tím moje auto není vybavené).
Potkávací světla jsou JEN světlomety vepředu. Kdybys byl schopen je rozsvítit samostatně (nejsi, neumožňuje to konstrukce vozu), tak by ti stejně vzadu nesvítilo nic. Vzadu svítíš zadníma obrysovkama a žárovkama osvětlení SPZ jen proto, že je zapneš jakožto obrysovky před potkávačkama. A mimochodem, když ti vyplivne za jízdy levý potkávací světlomet (případně jsi mezulán a nekontroluješ to před jízdou, zda svítí), tak ta malá vpředu vlevo nuzně svítící obrysovka ti může zachránit p**el.
Mně to přijde, že se spíš ptá na přední, kdy s nima svítit musíš vždy když máš zapnuté potkávací nebo dálková. V tom případě i mě zajímá k čemu tam jsou. Jsou to myslím 5W žárovičky úplně k ničemu.