Mám znackovou pánev Ballarini (italská, za 2500,–)a ta asi nemá rovné dno, nebot olej je pri pecení jen po stranách a uprostred chybí. Má to tak být ? Jinak má speciální dno kvuli rovnomernému ohrevu…a je keramická
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? annas, johana 56, zzzzz, gagaga před 3886 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Odpoveď byla označena jako užitečná
Dno kvalitní pánve by se nemělo teplem prohnout,ovšem většina pánví
to udělá,což při koupi nepoznáš.Přítel mi přinesl panvohrnec s dvěma
uchy a poklicí,tak půl centimetru tlusté stěny i dno má,co je to za
značku nevím.Vařím v něm,smažím a slouží dobře,jen do trouby jsem se
neodvážila ho strčit,protože nevím z čeho ty ucha jsou,vypadají jako
plast a proto to zkoušet radši nebudu.Mám ji zadarmo.
Nejlepší pánve jsou těžké,litinové,tam se nemá co prohnout,prohýbá se
jen nekvalitní plech.
Mám i jinou pánev za dvěstě,dno i stěny jsou tenší,ale taky se
neprohýbá.
2 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?zzzzz, annas Nahlásit |
Jestli je dno ´vypouklé´, je to špatná pánev (bez ohledu na cenu a
„speciality“) – respektive nejvíce to vadí na sklokeramice, nejméně
na indukci a plynu.
Ještě ale může být problém v tom, že ´plotýnka´ uprostřed hřeje
více (a sendvičové dno není zase tak „speciální“) – rozpálený
olej se na nesmáčivém povrchu stahuje tam, kde je nižší teplota.
0 Nominace Nahlásit |
Při výběru nádobí je potřeba vycházet ze spotřebiče pro přípravu
jídel.
Pro každý je vhodné jen nádobí určitého typu zvláště dnes, při
rozdílných způsobech ohřevu.
Zkušenost
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?beer Nahlásit |
hlavně nesmí být prázdné,když dáš pořádnou vrstvu sádla,nesmí se šetřit,tak může být i prohlá,a omastek je všude…
0 Nominace Nahlásit |
Správná pánev by měla mít dno jemně vypouklé a já osobně preferuji pysky mírně ven a zástřih „na čárku“ (landing strip)
…ehe, něco je asi špatně…
😁
0 Nominace Nahlásit |
Jednou jsem narazila na tento zajímavý test ( odkaz zde – https://www.testino.cz/remosky ) , kde se právě zabývají pánvičkami 🙂 Určitě uděláš lépe, když půjdeš a mrkneš se na test od odborníků, protože se toho asi moc nedozvíš. 🙂
Takze myslís, ze jsem si vyslouzila medaili za neustálé popularizování
pokleslých zánru ?
Ale ted uz prece pokleslé zánry nedelám…:-):D
mowla
ono vypouklé nebylo, nebo snad ani není, nedá se to poznat, takze to bude
nejak tím ohrevem
No to snad né ? Ale ta má teflon — tak jí pouzívej jen pokud není poskrábaná – to by bylo rakovinotvorné
Trocha ropy ještě nikoho nezabila:-DDD
Celé dlouhé roky se smažilo na teflonu a najednou je škodlivý:-))) Neber to tak vážně, to co v ČR dýcháme je mnohem větší svinstvo, než trocha teflonu:-)))
Přesně tak – to už je mnohem škodlivější ten hliník (pokud se
teflon ošoupe) – a taky jsme dlouhá léta pili z hliníhových hrnků a
dlabali hliníkovými příbory (a někdy jen ´bagrem´ z ešusu)…
😉
no hliník, to je opravdu „svinstvo“---tedy jen v souvislosti s kyselým…u mlécných produktu je to jedno…
Já mám ještě hliníkový kotlík na guláš:-))) Takový ten na oheň:-))) A jak všem gulášek šmakuje .-)))
Drap | 1712 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 575 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |