Avatar uživatele
petra15

Jaké dno má mít správná, kvalitní pánev ?

Mám znackovou pánev Ballarini (italská, za 2500,–)a ta asi nemá rovné dno, nebot olej je pri pecení jen po stranách a uprostred chybí. Má to tak být ? Jinak má speciální dno kvuli rovnomernému ohrevu…a je keramická

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? annas, johana 56, zzzzz, gagaga před 3838 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
iceT

Odpoveď byla označena jako užitečná

Dno kvalitní pánve by se nemělo teplem prohnout,ovšem většina pánví to udělá,což při koupi nepoznáš.Přítel mi přinesl panvohrnec s dvěma uchy a poklicí,tak půl centimetru tlusté stěny i dno má,co je to za značku nevím.Vařím v něm,smažím a slouží dobře,jen do trouby jsem se neodvážila ho strčit,protože nevím z čeho ty ucha jsou,vypadají jako plast a proto to zkoušet radši nebudu.Mám ji zadarmo.
Nejlepší pánve jsou těžké,litinové,tam se nemá co prohnout,prohýbá se jen nekvalitní plech.
Mám i jinou pánev za dvěstě,dno i stěny jsou tenší,ale taky se neprohýbá.

2 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?zzzzz, annas Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Jestli je dno ´vypouklé´, je to špatná pánev (bez ohledu na cenu a „speciality“) – respektive nejvíce to vadí na sklokeramice, nejméně na indukci a plynu.
Ještě ale může být problém v tom, že ´plotýnka´ uprostřed hřeje více (a sendvičové dno není zase tak „speciální“) – rozpálený olej se na nesmáčivém povrchu stahuje tam, kde je nižší teplota.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
www

Při výběru nádobí je potřeba vycházet ze spotřebiče pro přípravu jídel.
Pro každý je vhodné jen nádobí určitého typu zvláště dnes, při rozdílných způsobech ohřevu.
Zkušenost

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?beer Nahlásit

Avatar uživatele
Mc Merkurion

hlavně nesmí být prázdné,když dáš pořádnou vrstvu sádla,nesmí se šetřit,tak může být i prohlá,a omastek je všude…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
cochee

Správná pánev by měla mít dno jemně vypouklé a já osobně preferuji pysky mírně ven a zástřih „na čárku“ (landing strip)

…ehe, něco je asi špatně…
😁

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
OLIVER _

Jednou jsem narazila na tento zajímavý test ( odkaz zde – https://www.tes­tino.cz/remos­ky ) , kde se právě zabývají pánvičkami 🙂 Určitě uděláš lépe, když půjdeš a mrkneš se na test od odborníků, protože se toho asi moc nedozvíš. 🙂

před 1563 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
petra15

cochee
a muzes mi vysvetlit, kdo stále vsechno tlací pres sex ?

před 3837 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
cochee

No ty přece. Já zde teď poprvé. 🙂

před 3835 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
petra15

Takze myslís, ze jsem si vyslouzila medaili za neustálé popularizování pokleslých zánru ?
Ale ted uz prece pokleslé zánry nedelám…:-):D

před 3832 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
petra15

mowla
ono vypouklé nebylo, nebo snad ani není, nedá se to poznat, takze to bude nejak tím ohrevem

před 3838 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
petra15

No to snad né ? Ale ta má teflon — tak jí pouzívej jen pokud není poskrábaná – to by bylo rakovinotvorné

před 3838 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
zzzzz

Trocha ropy ještě nikoho nezabila:-DDD

Celé dlouhé roky se smažilo na teflonu a najednou je škodlivý:-))) Neber to tak vážně, to co v ČR dýcháme je mnohem větší svinstvo, než trocha teflonu:-)))

před 3838 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

Přesně tak – to už je mnohem škodlivější ten hliník (pokud se teflon ošoupe) – a taky jsme dlouhá léta pili z hliníhových hrnků a dlabali hliníkovými příbory (a někdy jen ´bagrem´ z ešusu)…
😉

před 3838 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
petra15

no hliník, to je opravdu „svinstvo“---tedy jen v souvislosti s kyselým…u mléc­ných produktu je to jedno…

před 3838 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
zzzzz

Já mám ještě hliníkový kotlík na guláš:-))) Takový ten na oheň:-))) A jak všem gulášek šmakuje .-)))

před 3838 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
petra15

tak pozor na zelícko…:-):D

před 3838 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek