Avatar uživatele
Pavel1212

Jaké jsou speciality z Moravy, které se nikde jinde nedostanou koupit?

Je na Moravě nějaká místní specialita (např. štramberské uši), která se dělá pouze na tomto místě a nedá se koupit nikde jinde, než přímo v této lokalitě? (To právě ty zmiňované uši nebudou, protože ty jdou koupit i jinde, než jenom ve Štramberku…).

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Deli před 4477 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
opportunity

Na Valašsku frgále (zejména s hruškovým povidlím jinde nebývají) a jinde koláče moravské, dvojctihodné. Dělávala je babička – zcela nedostižně, podobné dělají v Hranicích na Moravě, pekárna Wellart u zámku. Taky jsou dobré hlučínské. V Brně býval brněnský drak (krokouš) ve formě malého perníku.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Deli

Moje babička z Brna nám vařila Moravský špenát (je hodně tekutý, s mlékem, lisem rozmačkanou cibulí a česnekem, podává se s noky a s volským okem). S tátou jsme se po něm mohli utlouct, naopak moje máma a ségra ho nesnášely. Dnes ho dávno umím a své rodině vařím. A tak jako v dobách, kdy jsem byla dítě, je to stále jediné jídlo, kterým jsem ochotná se přecpat, až mi je špatně. Ovšem v žádné restauraci krom na Moravě si ho nedáte 🙂

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
pusinka50

Zadělávané zelí – z hlávkového zelí, hodně sladké, já ať ho dělám jak chci, ikdyž udělám dobré a mladý mi ho moc chválí, tak takové, jako dělali u příbuzných na Moravě se mi nikdy nepovedlo. Mělo přesně vyváženou dávku kmínu, cukru, cibule a já nevím, co do něj ještě dávali, že bylo tak výborné. Brala jsem si z hrnce až jako poslední na řadě, aby se ho ostatní dostatečně najedli a pak jsem zpucovala plný talíř:-)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
huxa

to asi ne.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek