Je na Moravě nějaká místní specialita (např. štramberské uši), která se dělá pouze na tomto místě a nedá se koupit nikde jinde, než přímo v této lokalitě? (To právě ty zmiňované uši nebudou, protože ty jdou koupit i jinde, než jenom ve Štramberku…).
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Deli před 4477 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Na Valašsku frgále (zejména s hruškovým povidlím jinde nebývají) a jinde koláče moravské, dvojctihodné. Dělávala je babička – zcela nedostižně, podobné dělají v Hranicích na Moravě, pekárna Wellart u zámku. Taky jsou dobré hlučínské. V Brně býval brněnský drak (krokouš) ve formě malého perníku.
0 Nominace Nahlásit |
Moje babička z Brna nám vařila Moravský špenát (je hodně tekutý, s mlékem, lisem rozmačkanou cibulí a česnekem, podává se s noky a s volským okem). S tátou jsme se po něm mohli utlouct, naopak moje máma a ségra ho nesnášely. Dnes ho dávno umím a své rodině vařím. A tak jako v dobách, kdy jsem byla dítě, je to stále jediné jídlo, kterým jsem ochotná se přecpat, až mi je špatně. Ovšem v žádné restauraci krom na Moravě si ho nedáte 🙂
0 Nominace Nahlásit |
Zadělávané zelí – z hlávkového zelí, hodně sladké, já ať ho dělám jak chci, ikdyž udělám dobré a mladý mi ho moc chválí, tak takové, jako dělali u příbuzných na Moravě se mi nikdy nepovedlo. Mělo přesně vyváženou dávku kmínu, cukru, cibule a já nevím, co do něj ještě dávali, že bylo tak výborné. Brala jsem si z hrnce až jako poslední na řadě, aby se ho ostatní dostatečně najedli a pak jsem zpucovala plný talíř:-)
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |