Za mně Tawny Port s 19% alkoholu, jednalo se však o fortifikované víno (portské) s přídavkem vinného destilátu. Po celé sedmičce celkem příjemná vrtulka. Oslavil jsem tak odchod do důchodu. A co takhle pivo?
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? NoFear před 1395 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
21 % – nějaký vinný likér, taky nějaký Port. Čistě víno (nikoli
likér), tak myslím, že mělo 17 %.
Pivo jsem s vysokým obsahem neměl. MYslím, že nejvíc co mělo tak 6 %.
A vlastně nevím, jak to u těch piv je. MYslel jsem, že když to má nad
20 % alkoholu, tak už to není pivo (a v Česku se prodávají obvykle jen
max do 5,5 nebo 6 %). A třeba tady jsou piva a mají i nad 20 % a řekl
bych, že to jsou normální piva, ne? https://www.pivnici.cz/piva-pivovaru/zeme/ceska-republika/dle-alkoholu/
A známý říkal, že měl PIVO s obsahem alkoholu kolem 40 % (myslím, že
říkal 42 %). A kdesi dokonce psal, že nejsilnější pivo na světě má
přes 60 %. Já myslel, že to může být jen do těch 20 procent. Tak to
fakt nechápu.
Upravil/a: NoFear
0 Nominace Nahlásit |
Tak to nwm, vyhlastal jsem v průběhu života hektolitry a někdy ani
nevěděl ČEHO. (A nedělej, že to neznáš!) ;) :D :D
Poslední dobou mám poměrně často „mlsnou“ na fortifikovaná vínečka.
Malaga, Porto, však víš. Vlastně nepohrdnu ani sklenkou Sherry coby
aperitivem. Nějak se mi mění chutě, nebudeš věřit, ale začal jsem lemtat
i Bellini (hlavně Royal, ale neofrňuji ani klasikem) apod. věci, které
ješte tak před 5–10 lety u mě byly vedeny jako „holčičí srajdy“.
;) :)
0 Nominace Nahlásit |
Já jsem silnější víno než 13% nepil. Myslel jsem, že tak mají všechna vína. Asi bych ani silnější nechtěl. Nemám rád tvrdý alkohol a ze silnějšího vína bych cítil hodně líh. Víno nepiju proto, abych se opil, ale proto, že je fajn si dát večer s manželkou jednu nebo dvě skleničky a u toho si povídat.
NoFear: lidi si často pletou stupňovitost piva s procenty, protože se tak dříve bez uzardění v % udávala stupňovitost. Například desítka má kolem 4% alkoholu. Ve skutečnosti jde o obsah všech extraktivních látek v mladině.
Jo to vím, jak je to se stupni k poměru procent. 12° je zase asi do těch
5 %. Ale ten známý to myslel fakt v procentech.
A tady je to myslím taky tak (i s těmi stupni je to tam napsáno) https://pivo.cz/nejsilnejsi-pivo-sveta-ma-patnactkrat-vic-alkoholu-nez-plzen
Ještě to víno: maximální hranice prokvasitelnosti vinného moštu za použití speciálních kutur kvasinek je asi tak 15% alkoholu, někdy malinko více. Pak alkohol kvasinky deaktivuje.
Tak to nevím, co jsem to pil s těmi 17 %, ale likér to nebyl, ale nějaké víno to být mělo. A chutnalo mi skoro stejně jako normání víno, které má 13 – 14 %.
Drap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |