Ahoj, před týdnem jsem otevřel lahev tuzemáku Božkov (sám nepiji ale kamarád přišel) a je tam ještě asi 2/3 lahve. Jak dlouho mohu nechat lahev otevřenou, aby se nezkazila? Popřípadě může se vůbec zkazit / ztratit chuť? Vzhledem k tomu že je to to nejlevnější, co se dá sehnat, je vůbec co by se na tom mohlo zkazit? :D
Zajímavá 0 před 2438 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Nezkazí se, ale mohly by z té flašky vyskákat opice. Ethanol má vyšší tenzi par než voda.
4Kdo udělil odpovědi palec? dudu, Mc Merkurion, kodl67, Jiří Bohumil
před 2438 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Já na tvým místě ji zavřu a mám klid! Zašroubuj uzávěr a neřeš to, tuzemák vydrží, ale třeba vaječňák Božkov by se zkazit moh ;). Mezi námi, to jste tomu s kámošem moc nedali, to tu lahev snad ani nemělo cenu otvírat. ;)
2Kdo udělil odpovědi palec? Mc Merkurion, Jiří Bohumil
před 2438 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Když vylovíš mouchy atd., tak Tuzemák by měl být pitelný. Ale asi už to nebude mít takové grády – jak píše Kepler. ;) :D :D
0 Nominace Nahlásit |
Alkohol se nezkazi ani za dva trilióny let čím starší tím lepší
0
před 2438 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U nás určitě ne, neboť se překvapivě rychle vypařuje. Např. láhev pětihvězd. Metaxy v přímé úměře na četnost návštěv manželčiných přítelkyň. Já v tom kvůli zákazu od lékařů nejedu.
0
před 2438 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Jak to myslíš „otevřenou“, to jako bez uzávěru? To by pak alkohol
vyprchal a zbyla by pouze smradlavá voda. Pokud ji ale uzavřeš těsným
uzávěrem, vydrží dlouho. Ale u mne ne. Jak nějakou láhev otevřu, nikdy
nemám problém s tím, jak dlouho vydrží. Většinou ne déle jak týden.
Ať se jedná o víno, nebo něco silnějšího.
Mně to doktoři ještě, zaplať pán bůh, nezakázali.:-)
A stále opakované pořekadlo: „alkohol podávaný v malých dávkách
neškodí v jekémkoliv množství“.
0
před 2437 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Tuzemák vydrží otevřený dlouho. Nebála bych se, že se zkazí. Horší je to s vínem a pivem, ty tak dlouho otevřené nevydrží. U nás teda nehrozí, že by něco zůstalo načaté. S manželem si kupujeme jenom kvalitní červené víno z https://alifea.cz/cenik/cervena.html a za večer spolu lahev vypijeme.
0
před 1970 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
A co když to někdo pil přímo z flašky? To se potm zkazí, ne?
0
před 752 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Lahev kvalitního alkoholu se vám určitě nezkazí. Já osobně mám rád pálenky od https://bivrost.cz/ respektive ty jejich arktické giny a tak. .-) A to je teda fakt kvalita, která dezinfikuje sama sebe. Přitom je to ale extrémně lahodné pití. Rozhodně od toho nečekejte nějaké pumelice, které vám urvou hlavu. 🙂
Drap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |