Ať už se jedná o tavené, tvrdé, zrající, uzené anebo jiné druhy
sýrů :) Já jsem na klasický Eidam, když si chci udělat klasický smažák
:) a když mě chytne slina, tak si dám si i české olomoucké tvarůžky
nebo romadur :D
Jaké jsou ty vaše oblíbené?
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? atlas před 3089 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Eidam 30%, mozarellu, ovčí sýry, nivu z Dolního Přímu, tvarůžky,
romadur, klasický hermelín…
naopak vůbec nejím tavené sýry a takový ty luxusnější sýry
(ementál,sýry s ořechy, francouské, italské sýry…)
Upravil/a: quentos
0 Nominace Nahlásit |
Já si nemůžu pomoct, ale Tvarůžky nebo Romadur mi prostě smrdí, to když už dostanu chut na nějaký sýr, tak třeba čedar nebo třenou nivu :)
Upravil/a: quentos
0
před 3089 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Na smažení a zapékání goudu 48%, posledně mí přítel eidam 30%
smaženej málem omlátil o hlavu. Ale u toho eidamu záleží odkud je,
protože výrobců je hafo.
Mám ráda Rondelle, tvargle i romadur, sýry hermelínového typu. Tavené moc
ne, ty mi přijdou jakoby nakyslé, ale když potřebuju do pomazánky, tak si
ho udělám z tvarohu, jedlé sody a másla.
0
před 3088 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Balkán, hermelín, různé ementály, kozí sýry… Tohle všecko ideálně podávané společně s olivami a třeba ještě ořechy a podobně… A to mi kdysi tyhle sejry fakt smrděly, včetně oliv, teď to úplně zbožňuju. Jako správnej snob nad eidamem vohrnuju nos :)
0
před 3088 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U nás je oblíbená:
Lučina (termizované sýry a žervé), eidam 30%, parenica, parmazán,
ementál, gouda, koliba, cottage.
Plísňové (byť s „ušlechtilou plísní“) nejíme (víme proč) a
zrající jen občas (romadur, tvarůžky , také víme proč… ;)).
0
před 3087 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |