Existují různé hrubosti mletí soli. Měla jsem kdysi i extra velmi
jemně mletou – je podobné konzistence jako cukr moučka. Dostala jsem ji od
profíka (pekaře), na „ochutnání“ – podělit se už nemohu, neb
nádobka nebyla bezedná a já nejsem Mařka.
Byla ale bez jódu a obsahovala protispékací látku. Byla určená hlavně
k solení popcornu, oříšků a podobných slaných pochoutek, které
vyžadovaly osolit, ale nesměly ti křupat zrnka soli mezi zubisky. 🙂
0 Nominace Nahlásit |
soľný prášok neexistuje.
cukor je látka amorfná (beztvará).
Soľ je v tuhom skupenstve vždy kryštál v kockovej sústave bez ohľadu na
veľkosť kryštálu.
0 Nominace Nahlásit |
Ještě za „zlatého socíku“ se dala v obchodech koupit sůl hrubá, kuchyňská, jemně mletá atd. (posypovou a krmnou do výčtu zahrnovat nebudu). Nabídka obchodů se v něčem hodně rozšířila, ale v sortimentu soli je to naopak. Tady se spíše zaměřily druhy soli na obohacení o jód a jiné příměsi.
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 4577 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Po tobě se mi snad bude i stejskat, ty milý vole !
Přečti si mojí poslední otázku!
Drap | 1712 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 575 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |