kdykoli zavítám na Moravu, nechám aspon stovku v pekárně za valašské
frgály – učiněná mana. Jinak z českých specialit nejraději
topinky – ve světě znají akorát toasty a ty mi přiadají značně
ochuzené. Není nad to si na opečený chleba vymačkat pořádnou vrstvu
česneku, ačkoli potom při jídle málem slzíte i ušima ;{)))>
Doplňuji:
led: s chlupatými knedlíky taky naprostý souhlas a na oplátku musím dodat,
že ze slovenských specialit se s maminkou můžem utlouct po haluškách
s brynzou ;{)>
Upravil/a: quentos
0 Nominace Nahlásit |
Já jsem zatíženej na Karlovarské oplatky. V 60 letech jsem tam bydlel a kousek od nás je vyráběli vonělo to po celé ulici. Když si je koupím vracím se do mádí.
0 Nominace Nahlásit |
Kdykoliv zavítám do Karlových Varů koupím oplatky. Když je pouť tak
Trdelník – těsto opekáné na ohni posypané skořicí a cukrem -
A když jsem v hospůdce tak svíčková na smetaně s brusinkami a
šlehačkou..:)
0 Nominace Nahlásit |
Pro mě je top v jídelníčku krásně do červena a do křupava upečená kachýnka s kysaným zelím a bramborovým knedlíčkem
0 Nominace Nahlásit |
Kachna s chlupatým knedlíkem a kysaným zelím a Svíčková na smetaně u mého stolu vedou.
0 Nominace Nahlásit |
Jako rodák z Plzně mám oblíbený „plzeňský vepřový řízek“. Je rozklepaný do průhledna, 2× obalený, poctivě osmažený do křupava s bramborovým salátem a plátkem citronu.
0 Nominace Nahlásit |
máme rády dobrý gulášek s bramboráčky ted ho vařím ,,,,,a nejepší je druhý den!!!!!!! At si EU trhne nohou!!!!!!!!!a síčková ,také pěkně uleželá!!!!
2Kdo udělil odpovědi palec? verka, elektrikář
před 5211 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Naposled na Moravě pálenku…
Ale když jsem byl malý, tak jsem si z výletu vždycky něco přivezl(model
Karlštejna a další suvenýry)
0 Nominace Nahlásit |
Co se specialitky týče, tak myslím, že to je jednoznačně tataráček, ale jinak po krajích se vždy něco místního najde :)
0 Nominace Nahlásit |
Pokud se stavíme na oběd,tak se snažíme ochutnat něco místního.Já osobně si ale nejvíce pochutnám na křupavé bramborové placce.Také si kupujeme turistické známky,které si syn připichuje na mapu.
0 Nominace Nahlásit |
Já miluju svíčkovou s knedlíkem a brusinkami.A řízeček s bramborovým salátem
0 Nominace Nahlásit |
Moje máma dělá vynikající velké kulaté koláče s uvařenými sušenými hruškami a sypátkem, také mám velmi rád domácí chlupaté knedlíky se zelím a vepřovým masem, bílou polévku – kyselačku, koláč z cukety a hlavně kapra na česneku.
0 Nominace Nahlásit |
SinceX: trdelníky jsou taky dobrota, ale na to, jak je toho málo (uprostřed díra jako kráva), tak bývají pěkně drahý…
quentosi,dnes si bohužel,za tu stovku od nás těch frgálů moc neodvezete.V průměru stojí jeden 80Kč.
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |