Do salátú i různých druhů pokrmů lze použít všechnu zeleninu a
všechno ovoce. Můžeš do salátů nakombinovat vše co jde k sobě a co ti
chutná. U pokrmů musíš hodně vybírat. Třeba do guláše použít
ředkvičky, nebo hrušky by asi nebylo to pravé.
Do salátů kombinuji většinou vše co je doma, nebo přes léto co vyroste na
zahrádce.
3Kdo udělil odpovědi palec? briketka10, anonym, gecco
před 2784 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Poté, co jsem se dostal k zelenině za ´komunistů´ nevídané (a poté,
kdy jsem leckde ochutnal to, co by mne samovolně zkombinovat ani nenapadlo) si
s ovocem a zeleninou hraju…
Takže třeba mango s avokádem, rajčaty, jemně zakápnuté olivovým olejem,
doslazené třeba fíky (nebo papájou či švestkami) a okyselené citronem
(limetka mi připadá příliš ostrá) je kombinace dostatečně divoká (aby
neznalou ´návštěvu´ vyděsila), přitom ale vynikající (takže
návštěva po počáteční nedůvěře mlaská)…
😉
Kombinovat můžeš naprosto cokoli, co ti chutná…
A pokud nevíš, jak to bude chutnat, zkus a ochutnej…
___
Důležité je, aby ovoce i zelenina byly kvalitní a zralé – než si kazit
chuť nezralou ´exotikou´, raději si udělej salát z mrkve a jablek, okysel
citronem.
😉
3Kdo udělil odpovědi palec? briketka10, marci1, anonym
před 2784 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Doma si děláváme salát, ve kterém je: Rukola, banán, hrozno, jablko,
vlašský ořech, pomeranč a med.
U nás doma je velice oblíbený.
0 Nominace Nahlásit |
Zkušenosti mám různé, radu jedinou:
Pro zdraví – nikdy nemíchat ovoce se zeleninou do 1 salátu!!!
Působí a zhoršuje to dyspeptické potíže, z biochemických pochodů, pro
trávení v lidském těle je taková kombinace nevhodná a nebezpečná.
Tenké střevo i žaludek trpí a „pláče“. Jeden druh čeká, na
zpracování, dokud se nezpracuje ta první…
Na zeleninu nemá přijít cukr ani ovoce. Salát má být ovocný (dopoledne)
nebo zeleninový (odpoledne).
Pokud chce člověk zkombinovat ovoce se zeleninou (saláty, šťávy), má tak
učinit jen výjimečně, ne pravidelně (několikrát v týdnu).
Upravil/a: da ny
0 Nominace Nahlásit |
Na saláty používáme pouze zeleninu a to různé kombinace (hlávkový
salát, ledový salát, čínské zelí, bílé a červené zelí (i vařené),
rajčata, okurky, mrkev, celer (vařený), cibule, česnek, a.t.d., vše je
možno různě kombinovat a improvizovat.
Na to zálivky z octa, cukru, citronu, sladké i zakysané smetany, různého
koření, zakapání oleji a opět a.t.d.
Z ovoce saláty neděláme, spíše pouze kompoty a to opět různé kombinace,
dle momentálních zdrojů a nabídky na trhu a v přírodě.
Jo, zeleninu s ovocem mícháme pouze v jednom případě- strouhanou mrkev se
strouhaným jablkem, s cukrem a citronem a zakapané olejem. Po tom se naše
děcka i my můžeme „utlouct“.
A na ty saláty a kompoty je „jednička“ moje manželka. Zejména na
salátové zálivky všeho druhu. V tom na ni nemám.
Dnešní dobu si chválíme, neboť v „dobách dřívějších“ v obchodě
a v zimním období byly pouze brambory, zelí, cibule a jinak skoro nic
(občas citrony a kubánské pomeranče, výjimečně a ve frontě banány).
Ovoce bylo pouze co jsme nastřádali na podzim do sklepa. Dnes máme k jídlu
saláty a ovoce každý den.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |