Avatar uživatele
Pankrác

Jakou sůl v kuchyni nejvíce používate?

Zajímavá 0 před 899 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
aliendrone

Kamennou sůl

Ono nejde ani tak o obchodní název (deklarovaný původ), jako spíš o velikost krystalů. Taková ta hodně jemná a laciná v platovém balení mi přijde „pálivá“. Nemyslím tím ve smyslu „ostrá“, ale má doslova HNUSNÝ chuťový „ocas“. O tom, když čuchneš k právě otevřenému pytlíku nemluvě – z toho chemie doslová ČPÍ. (asi jde o ten přídavek jódu a fluoru, MOŽNÁ v tom hraje roli i kvalit obalu). A i slanost takové soli se mi pocitově zdá MENŠÍ, než u solí s vetšími krystaly. Nejvíce mi chutnají VELKÉ krystaly na pečivu. :)

Každopádně je třeba (pokud HODNĚ solíš) dávat pozor na přirozenou rovnováhu kationtů Na+ a K+ v krvi. Sodík rád vytlačuje draslík a to může vést k různým onemocněním. Na druhou stranu přemíra draslíku je také nanic a úpo nejhorší je NEDOSTATEK solí obecně (a kationtů Ca+ především)! Dobrá zpráva je, že díky průmyslovým potravinám se k tobě dostane TOLIK různých solí, že je to až o zdraví.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
paul1

Kamennou sůl

Kemennou, ale je nějaká jiná, než bývala. Má hrubší strukturu a je méně slaná.

Upravil/a: paul1

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
elkon

Jinou

Alpskou s jódem.

Upravil/a: elkon

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Malvína

Himalájskou sůl

a mořskou.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
GM

Kamennou sůl

Bavíím

Upravil/a: GM

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Lotr2008

Jinou

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Porkman

Himalájskou sůl

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
GM

Bavím se nad tím, jak různí experti doporučují používat mořskou sůl jako nejzdravější. Podle mne do moří teče odpad z celého světa, zejména v méně rozvinutých zemích, kde převážně se mořská sůl těží.

Nový příspěvek