Avatar uživatele
Nassin

Jakou zvláštní kombinaci pokrmů máte rádi?

Já mám rád pečenáče i s lákem s horkými vařenými brambory ve slupce.

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? Malvína, Ametyst před 1303 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
paul1

Manželka je z oblasti, kde se na Vánoce jí kyselá houbová polévka s rýží a k tomu makovník. Ze začátku to do mne nelezlo, ale teď už se na to sále těším, je to taková zvláštní chuťovka.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Irenejis

Já mám tedy moc ráda ke snídani rohlík s máslem, sýrem a marmeládou (pokud možno meruňkovou). Když to někomu vyprávím, tak na mě kouká, jako bych se zbláznila, ale prý v Anglii se to jí normálně…

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Kepler

Bílá rybí polévka z kapra, zahuštěná smetanou, apetitem (sýr být nemusí) a máslovou světlou jíškou. Přidávám též sterilovaný hrášek a květák – můj vlastní výmysl. Taky směs špenátového protlaku s kapustou, udělaná jako špenát – moje slavná špepusta.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Malvína

  • Rohlík, tavený sýr, smažená cibulka.
  • Toust, kvalitní plátkový sýr, meruňková marmeláda.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Ametyst

Uzené maso peču obalené v moučkovém cukru a prošpikované hřebíčkem. K vepřovému masu se u nás jí jablečná omáčka, což je taková jako jablečná presnídávka pro děti.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
marci1

Rohlík se sádlem (někdy). 🙂

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Dochy

Spousta lidí z jiných oblastí je poněkud překvapená z kombinace cmunda-mléko. Ale já to miluju. Cmunda (pořádná se škvarkama) krásně do křupava osmažená, ještě horká a k tomu studené mléko akorát z lednice.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
iceT

Kdysi dávno rohlík s tatrankou, nebo rohlík s nanukem Mrož. Nebo čokoláda a slané tyčinky.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
xiperio

Normálně rajskou z řízkem a zapíjím kávou s mlékem, slazenou medem a do ní trošku kakaa. A mimochodem, zácpa mi nehrozí.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Rilika25

Příspěvek smazán administrátorem.

před 1166 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Malvína

Ametyst – Velmi zajímavé, zejména uzené maso. Co vím, tak v USA se také jí, a velmi často, apple purée k masu.

před 1303 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Ametyst

Ahoj, to je americký recept s cukrem a hrebičkem, můj nejoblíbenější: šunka po Virginsku. Cukr zkaramelizuje a se slavným masem je to ňamka. Jablečná omáčka se vaří z takových velkých zelených jablek, co vypadají jako letní. Stačí 5 minut podusit s trochou vody a cukru, a jsou měkká. Z jiných to jde těžko a trvá dlouho, než změknou.

před 1303 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Malvína

Díky. To určitě vyzkouším! 👍 🙂

před 1303 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Nassin

Švagr zase k vánočce přikusuje klobásku.

před 1303 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Kepler

Jeden můj bývalý spolužák zase miloval tvarůžky s marmeládou…

před 1303 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek