Avatar uživatele
exit47

Jaký chleba vydrží nejdéle jedlý.

Jedu cca na dva týdny do hor (hřebenové tůry, lezení atd.) a moc obchodů s pečivem tam asi nepotkám, tak bych chtěl už i třeba tady koupit něco co by mi dlouho vydželo a mohl to přikusovat třeba se sýrem/salámem, nebo k těm instantním jídlům a nevylámal si na tom po třech dnech zuby a taky včem by jste ho doporučili uchovávat, aby nesplesnivěl, nebo zas příliš rychle neoschl/nestvrdl.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? johana 56, suaeda, bolak před 4132 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Nejvíce mi vyhovuje ten co si upeču sám a zabalený v plátěné útěrce. Jinak hrozí plesnivění.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Vykašli se na chleba, vezmi suchary a jim podobné potraviny. Těch 14 dnů to vydržíš.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
suaeda

Obecně chleba vydrží déle ten co je více vypečený. Samozřejmě ten co se upeče klasicky doma s delší dobou pečení a nechá se odpočinout tak jak píše „Drap“ tak ten vydrží déle. Jinak si pamatuji, když jsem chodil do pekáren na brigádu tak skupina jachtařů na to měla specialní postup. Ještě horký chleba z pece potírali jakous zubařskou desinfekcí a pak jej zabalili do protiplísňového papíru a zatavili do folie. Udajně jim takto chleba držel až měsíc. Nevím nezkoušel jsem, ale je pravda, že takto balili chleba v pekárně každý rok.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ponovotny

Už jsem potkal chleby, které tvrdnou pomaleji než jiné (v Praze to byl Hostivařský kulatý bochník), ale důležitější než sehnat ten s delší výdrží je správné uchovávání. Nejlépe se mi osvědčilo dát chleba do utěrky a pak do igelitky.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Reezo

Mám zkušenost s Cvrčovickým chlebem, vydrží dobrý cca týden.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek