Lotty
Já bych řekla, že červené víno je sladší než bílé. Bílé je
kyselejší a trpké chuti, většinou jsou bílá vína taková suchá. Teď
čtu HROZNOVÝM. Tím myslíš plody vína – BOBULE? Bobule hroznového vína
znám jen modré a bílé. Ono je to i obdobně jako u těch vín. Červené
víno, které pochází z modrých bobulí má sladkou chuť. Bílé hroznové
víno má jinačí chuť. Také bych řekla, že záleží na pěstované
odrůdě vín. Červená čili modrá i bílá vína budou svým způsobem
zhlediska zdravé výživy stejně zásobena, jak to říct, zdravými
hodnotami ;o)
annas
Červené víno je zdravější, protože jsou v něm ve vyšší míře
třísloviny a také léčivá látka resveratrol (ze slupek
i z jadérek).
Miroslavst
Jaký je rozdíl? No přeci v barvě. bílé je zelené a červené je
modrofialové. Jinak si myslím, že žádný. A co se týče kyselosti,
záleží jak se nechá uzrát. I zelené, tak jako modré je kyselé
i sladké.