Burčák je název pro částečně zkvašený mošt z hroznů, které se
urodily v ČR.
Částečně zkvašený hroznový mošt je pak vyroben z hroznů dovezených
z ciziny.
To je ten rozdíl, rozhodující je tedy země původu hroznů!
Více net.
Doplňuji:
Bylo to tak vždy, říkalo se také jablečný, višňový ap. burčák.
Tenkrát se hrozno nedováželo, rozdíl byl navíc zřejmý.
Nyní to takto upravila legislativa, aby nedocházelo ke klamání
zákazníka.
Upravil/a: www
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?beer Nahlásit |
vino jako takove se nechava kvasit v beckach jako celek a az pak se lisuje
…zato napriklad jablecne vino se nejdrive lisuje a pak se nechava kvasit
v demizonech ..takze napriklad … vylisujes li cervene vino hned a udelas
z nej vino tak to vino nebude cervene ale ruzove …je to odlysny proces
kvaseni …
hroznove se kvasi v beckach (sudech)
jablecne v demizonech jako vylisovany most …takze neni burcak jako burcak
..:D
a to i u hroznu …
0 Nominace Nahlásit |
badisko: nespravná odpověď. Víno (bílé) se lisuje ihned, nebo max. pár hodin po sběru a mačkání. Červené se nechává před lisováním prokvasit pár dní (délka závisí na odrůdě a na poadavcích na víno). Rozhodně se lisování nenechává až na konec.
to ze jsi me blbe pochopil tak za to nemuzu …:D nekrytuzuj kdyz jsi ani
odpoved nevlozil …!!
koukam ze je tady kazdej druhej vinar neco si precte na netu a hned je to pravda
…:D
PS; nepsal jsem ze se nechava kvasit az do konce :D ale ze se nechava prekvasit
na slupkach …:D
No ale prinejmenším v první větě píšeš o vínu obecně, že se nechává kvasit komplet. Přinejmenším u bílého to neplatí, lisuje se hned (možná s vyjímkou nějakých speciálů). A jablečné víno nejspíš nikdo nebude prodávat jako burčák z červeného.
Odpověď jsem nevložil, protože přesnou neznám. Reaguji proto, že vím, že tvá odpověď není správná. Pokud jsem Tě blbě pochopil, tak se zamysli, zda jsi své správné myšlenky nezapsal blbě.
Možná se mýlím, proto to nenapíšu jako odpověď, ale mám silný pocit, že tím moštem myslí jablečný… Pak se „burčáku“ říká obvykle „jabčák“ a neměl by být prodávaný jako „burčák“ což je kvasící viná šťáva.
u nas na morave se rika jabcaku taky burcak …:D ale jablecny burcak ..Burcak se tam tika tomu co chytlo prvni kvasny proces …:D
Jo a taky vino z vinne revy kvasi jinak nez Jablecne na vino z revy neni potreba bublatko zato jablecne ..Rybizove atd potreba je … taky je potreba konstantni teplota atd ..u vina jablecneho toto podminkou neni …:D
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |