Glutamát je sůl kyseliny glutamové https://cs.wikipedia.org/wiki/Kyselina_glutamov%C3%A1
Gluten (lepek) je „všeobecný název pro skupinu složitých glykoproteinů
(prolaminů), které se vyskytují ve vetšině rostlin z rodu trávovitých
(Poaceae) jako například pšenice, ječmen, žito, oves a mnohé další
obilniny.“ (https://cs.wikipedia.org/wiki/Lepek)
Takže stručně glutamát je (chemicky) sůl, zatímco gluten je bílkovina (protein).
0 Nominace Nahlásit |
Otázka nemá žádné další odpovědi.
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |