Rozdíl je v obsahu tuku v sušině, v hustotě, jemné či hrubší
konzistenci
---
"Tvarohy se dělí podle obsahu tuku v sušině. Tvaroh měkký nebo
odtučněný ho obsahuje méně než 5 % hm. včetně, nízkotučný nebo
jemný tvaroh ho obsahuje méně než 15 % včetně, polotučný tvaroh 15–25
% včetně a tvaroh tučný 38 % a více. Takže tvaroh měkký je tvaroh
téměř bez tuku a tvaroh jemný je ten nízkotučný.
Ovšem čím má tvaroh více tuku, tím má jemnější konzistenci a
vzhledem k tomu, že tuk je nositelem chuti, je také chutnější."
http://www.prozeny.cz/magazin/zdravi-a-zivotni-styl/testy/40913-test-polotucnych-tvarohu-ve-vanicce-ktery-zvitezil----
Takže tvaroh v kostce je měkký, ale hrubší. Ale už se také prodává ve vaničce.
U pečení je třeba vybrat druh podle toho, zda jde o náplň do koláčů, nebo se přidává přímo do těsta, nebo slouží na pomazánky.
0 Nominace Nahlásit |
vím, že někdo vybírá podle toho, co z něj bude dělat, jelikož je ten z vaničky řídší a tudíš se nehodí na nějaké pečení, ale spíše na pomazánky
0 Nominace Nahlásit |
ve vaničce na snidani s medem,nebo domacim džemem, baleny klasicky na pečeni,pomazánky,protože je hrubší.
2Kdo udělil odpovědi palec? redy, briketka10
před 3371 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Ten ve vaničce nikdy beze zbytku nevyndáš, vždy tam něco zůstane. Ten z klasického obalu využiješ skoro celý. Jo a další rozdíl bude asi v ceně.
Rozdíl v obsahu tuku? To nemusí nutně být pravda, kupuju tvaroh Meggle. Obě varianty balení (vanička i normální) mají na etiketě uveden naprosto stejný obsah tuku i dalších látek.
Upravil/a: Lamalam
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1712 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 575 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |