tak nějak tuším, že základem sorbetu je voda a ve zmrzlině je zase
mléko (nebo smetana), ale jak je to s použitím? v obchodě jsem viděla
i kari sorbet k masu, nebo levandulový – ten nevím k čemu :)
… kdy se víc hodí sorbet a kdy zmrzlina? díky
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? iceT, chudst, dědapetr před 4870 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Sorbet je lehká vodová ovocná zmrzlina polotekuté konzistence, spíš
něco jako ledová tříšť.
Doplňuji:
Použití bych viděl jako dezert nebo letní osvěžení. Počítám, že by
mohl mít míň kalorií, než klasická zmrzlina.
Zdroj: http://apetitonline.cz/recepty/855-citronovy-sorbet.html
Upravil/a: baghira
0 Nominace Nahlásit |
Sorbet (prohlásil / sɔrbeɪ / ) je zmrazené dezert z slazené vody ochucené ovocem (typicky šťávy nebo pyré ), víno , a / nebo likéru .
Zmrzlina mražený mléčný výrobek ze směsi smetany nebo mléka, cukru,
vajec, a přísad (ovoce, čokoláda, vanilka aj.).
Doplňuji:
Sorbet je desert a dá se udělat velké množství chutí,třešňový,lesní
jahody,timiánový a pod.
Zdroj: internet
Upravil/a: dědapetr
0 Nominace Nahlásit |
V použití rozdílu není – obé se konzumuje.
1Kdo udělil odpovědi palec? pokazdejinak
před 4870 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Drap | 1712 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 575 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |