Zdravím, v prosinci jsme doma zamrazili kousky kapra a dostali jsme na něj chuť. Bude v pořádku ne, když je hluboce zmražené? 🙂
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Pájo před 4187 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Bude nic se s nim nestane …jen ryby jsou lepsi cerstve natos kapr …kterej neni extra kvalitni ryba…
0 Nominace Nahlásit |
potraviny se určitým způsobem okysličují, vznikají tak nepříznivé enzymatické pochody
http://biologie-otazky.studentske.cz/2009/12/zpracovani-ryb-mrazeni-ryb.html
0 Nominace Nahlásit |
Bude v pořádku. Pokud byl celou dobu zamražen, bude OK.
Při prudkém a náhlém zamražení (správný postup) zmrzne voda v tkáních rychle a led netvoří velké krystaly, které by rozrušovaly tkáně (na úrovni buněk).
K největšímu znehodnocování zmražených potravin dochází naopak dochází při pomalém opakovaném rozmrzání a opětovném zamražení. Pomalu rostoucí krystaly ledu totiž roztrhávají buňky tkání. Potravina se tak znehodnocuje.
V obchodech takové potraviny v mrazáku poznáte právě podle velkého množství ledu uvnitř plastového obalu. Většinou to znamená, že tam leží dlouho a nějaké to rozmrznutí a nové zmražení mají za sebou.
0 Nominace Nahlásit |
Je nezávadné, ale doporučuje se nejlépe spotřebovat do 3 měsíců. Na některých mražených rybách je uváděn údaj o spotřebě do 3 měsíců, poté ryba není zdravotně závadná, ale mění své senzorické vlastnosti.
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?chudst Nahlásit |
Jojo, i po takové době by rybí maso mělo být v pořádku. Jen už nejspíš nebude tak chutné. Jen tak mimochodem, kdybyste náhodou hledala nějakou inspiraci na zpracování kapra, tak doporučuji mrknout na https://www.zachytame.cz/ mají tam totiž skvělou rybářskou kuchařku. :)
Drap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |