Mám samozřejmě na mysli tortillu v původním balení od výrobce – ne již hotové jídlo z tortilly (tři měsíce prošlé hotové Tortillové jídlo bych opravdu nekonzumoval). Zkrátka myslím balení tortill. Snad se chápeme. Děkuji.
Zajímavá 0 před 562 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Většinou to co je „suché“ a bez tuku, v originálním obalu, je možné konzumovat i déle, když je to pak tepelně upravené.
0 Nominace Nahlásit |
Pokud nemyslíš tortilla española o tortilla con papas (o con patatas en España), což je vaječná omeleta se zemčicemi, ale myslíš placku z mouky, soli a oleje, vody a prášku do pečiva, tak co by se na tom zkazilo?
Heleď, já péct neumím, leda tak maso, ale tortilly si z 99% dělám sám, protože s těmi hotovými, 6 ks za Kč 25.00 – což je docela úžera, jako! – se nedají srovnat.
Jo, v předminulým století jsi donesl mouku od mlynáře, a za dva tejdny se zkazila, prostě žila. Dneska, a ausgerechnet v polotovaru!? Co by jí bylo? Olej? No tak nevydrží věčně, pak se dá použít leda tak na konservaci prken a lžic, no ale pokud není žluklý, což asi po třech měsících od doporučeného data spotřeby fakt jako nebude, tak mu nic není, ne? Sůl a rejže je věčná, to si zapamatuj, pokud je v suchu, nedostane se k ní hmyz, nic ji nemůže být.
Tak? 🤷♀️
0
před 562 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Označení „minimální trvanlivost do“ najdeme na potravinách, které se rychle nekazí. Na rozdíl od „spotřebujte do“ se potravina po uplynutí data zpravidla nezkazí a je vhodná ke konzumaci. Výrobce jen negarantuje stále kvalitní chuť a výživovou hodnotu. Jsou to například těstoviny, sušenky, čaje nebo konzervy.
0
před 561 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |