Zdarec,v Záři budeme mí poprvé chemii,zajimá mě jestli je těžka a co se učí(jestli jenom zkratky ICHTY,IČELY…)nebo jak ve fyzice…napište díky
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? anonym, rynek878 před 5216 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Budete se učit všelicos, ale hlavně teorii o chemických prvcích, jejich reakcích a výskytu v přírodě apod., dalším aspektem chemie je pak početní stránka – chemické vzorce, rovnice chem. reakcí a výpočty ze vzorců. Těžkého na tom není nic, fyzika mi připadala mnohem těžší. Všechno je otázka přístupu – hlavně se naučíte něco nového, poznáte přírodu (neboť chemie je především přírodní věda) z nového úhlu pohledu, úplně jiného než v biologii a fyzice (chemické reakce jsou daleko zajímavější než fyzikální, neboť prvky a sloučeniny při nich mění svoji podstatu). Poznáte, že spousta základních dějů v našem životě (dýchání, hoření…) jsou vlastně jen důmyslné chemické reakce; mnoho chemických reakcí si pak budete moci vyzkoušet na vlastní pěst v laboratorních pracích. Osobně jsem měl chemii rád a velmi mě zajímala, a to i přes to, že mi v prvním ročníku osmiletého gymnázia zkazila vyznamenání.
5Kdo udělil odpovědi palec? DusanOrlik, kupkina, lucie1312, zzzz
před 5216 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
chemie to byla moje noční můra,a když se k tomu přidá „super“ učitel,tak je na léta vystaráno.
0 Nominace Nahlásit |
ja chemii mela rada hlavne kdyz jsme ji pak mohli praktikovat,pokud mas rad pokusy tak budes ve svem zivlu
3Kdo udělil odpovědi palec? Miroslavst, BEAES, rynek878
před 5216 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Chemie je lehká. Mně osobně dělal největší potíže tento název anhokyanu delfinidinu –
anthokyan delfinidin (jeho přesný chemický název je 2-[3,4-dihydroxy-5-(3,4,5-trihydroxy-6-hydroxymethyl-tetrahydro-pyran-2-yloxy)-fenyl]-5,7-dihydroxy-3-(3,4,5-trihydroxy-6-hydroxymethyl-tetrahydro-pyran-2-yloxy)-chromenylium) nemá nic společného s delfíny – ale svoje jméno dostal podle rostliny Ostrožky stračky Delphinium staphisagria z čeledi pryskyřníkovitých, která zase svoje jméno získala podle tvaru květů – jejich ostruha („ostroha“) má tvar skákající ryby.
0 Nominace Nahlásit |
Mnoho let tomu co jsem s ni zapasila,ale ny,naty ,ity,icity,ecny,ovy,isty ,icely mi tam v bedynce zustane naveky!
2Kdo udělil odpovědi palec? annas, Miroslavst
před 5216 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
ný, natý, itý, ičitý, ečný/ičný/, ový, istý – v tom si má
být každý jistý. A pak ještě ičelý abyste nekřičelý, že to není
celý.:-)
Hlavně se naučit perfektně značky prvků, na tom se už dá stavět a
hlavně se to pak hodí celý život při luštění tajenek.
0 Nominace Nahlásit |
Kdyby jen -ný, -natý,–istý,… tak by to bylo jednoduchý.
molární hmotnost a víc si nepamatuju, už je to nějaký čas.
Ale vím, že to byl děs. Sorry za to, že tě nepotěším.
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 5216 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
cau helet ja jsem ted dodelal skolu s vyucakem s unikem vyznamenani a
myslim si ze chemie je dost dulezita pro zivot nikdy nevis co se muze stat a
takova kyselina syricity a jine kyseliny se ti budou vzdy hodit kdyz budes znam.
co v chemii ucit to je tezke v chemii se ucis tolik veci…
sam nwm co se driv ucit pac ted jdu na hotelovku a tam chemii budu mit tez.
1Kdo udělil odpovědi palec? DusanOrlik
před 5216 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Mě chemie bavila.Do dnes si pamatuju většinu z periodické soustavy prvků,která tě taky čeká a z toho budou ty ičely apod.Dá se to zvládnout,ale jak už tu někdo psal-je potřeba podchytit ten začátek,protože to fakt na sebe navazuje.
1Kdo udělil odpovědi palec? Miroslavst
před 5216 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Já osobně chemii moc neholduji, ale poradit můžu. Začátky nejsou těžké. Musíš ale dávat pozor. Jestli si totiž necháš „ujet vlak“, budeš mít problémy (jako já) a budeš se muset učit všechno od začátku, protože to na sebe všechno navazuje. Nemůžeš stavět dům, aniž bys postavil první řadu cihel. Záleží také na kvalitách pedagoga a na jeho přístupu. Pokud ho neznáš, poptej se starších spolužáků. Přeji hodně štěstí.
0 Nominace Nahlásit |
Kdyby se někdo zeptal tebe jestli je matematika těžká? Co odpovíš? Dosaď si tu stejnou odpověd k této otázce.
Je to jen další školní předmět
0
před 5216 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek