Objevila jsem tento sirupek…už dlouho chci skoncovat s cukrem jako takovým a najít vhodnou alternativnou. Co tedy říkáte na tento sirup? Ve složení má také sacharidy a z toho CUKRY, přitom je to přírodní cukr, tak by mě vůbec zajímalo, jestli kromě živin je vlastně lepší, než obyč cukr, nebo tělo také něčím zatěžuje..
Zajímavá 0 před 3838 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Všechny cukry organismus zatěžují – ale také jsou potřeba*), takže
takto je otázka postavena špatně…
😉
Datlový sirup je rozhodně ´zdravější´, než rafinovaný řepný cukr –
právě tím, že jde v relativně přírodní**) sladidlo (nikoli
rafinované – chemicky zpracované na sacharid bez jakýchkoli dalších
látek – mineráků,vitamínů…).
___
*) takže bez individuálního (jiné množství uškodí sportovci v treningu
a jiné nepohyblivému diabetikovi) stanovení míry (konzumovaného množství)
je nesprávné obé tvrzení
**) to, nakolik je reálně prospěšné/škodlivé, záleží i na míře
zpracování a ´doplnění´ původní suroviny ´Éčky´ – konzervanty,
stabilizátory, ochucovadly, barvivy
0
před 3838 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |