Avatar uživatele
Farishta

Je datlový sirup zdravý?

Objevila jsem tento sirupek…už dlouho chci skoncovat s cukrem jako takovým a najít vhodnou alternativnou. Co tedy říkáte na tento sirup? Ve složení má také sacharidy a z toho CUKRY, přitom je to přírodní cukr, tak by mě vůbec zajímalo, jestli kromě živin je vlastně lepší, než obyč cukr, nebo tělo také něčím zatěžuje..

Zajímavá 0 před 3838 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Všechny cukry organismus zatěžují – ale také jsou potřeba*), takže takto je otázka postavena špatně…
😉
Datlový sirup je rozhodně ´zdravější´, než rafinovaný řepný cukr – právě tím, že jde v relativně přírodní**) sladidlo (nikoli rafinované – chemicky zpracované na sacharid bez jakýchkoli dalších látek – mineráků,vita­mínů…).
___
*) takže bez individuálního (jiné množství uškodí sportovci v treningu a jiné nepohyblivému diabetikovi) stanovení míry (konzumovaného množství) je nesprávné obé tvrzení
**) to, nakolik je reálně prospěšné/škodlivé, záleží i na míře zpracování a ´doplnění´ původní suroviny ´Éčky´ – konzervanty, stabilizátory, ochucovadly, barvivy

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek