Mám po babičce tlakáč. Nebyl dlouho používán, ale dnes jsem v něm chtěla podusit maso. Když jsem chtěla zkusit tuhost, bez nějaké páry nebo tlaku se víko dalo snadno vyjmout. Maso bylo samozřejmě tuhé. Znovu zavřela a nechala další půl hodinky na mírném ohni a výsledek stejný. Je takový tlakový hrnec na vyhození?
Nevím, jestli to správně popíšu. V odkazu je ten typ, který
používám. Takové velké těsnění, jak mi dal odkaz elkon tam není. Jsou
tam na víku pouze dva válečky, kde jeden jde překlopit a druhý má takový
malinký píst s kroužkem, ale ani z
jednoho při vaření pára neuchází.
Upravil/a: Viktorie II.
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? Alesh, Čecho_slovák před 1156 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Tak zjevně to blbě těsní. Buďto jsi to blbě zavřela nebo je těsnění v háji. Pokud je špatné těsnění, tak asi jedinou šancí je, ho vyměnit. Ale jelikož je to hrnec z roku raz dva, tak podle mě přesně padnoucí těsnění už neseženeš.
3Kdo udělil odpovědi palec? paul1, Rokio, Viktorie II.
před 1156 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Tlakový hrnec většinou nebývá poškozen, pouze je rozpadlé těsnění. To ale lze snadno poznat, když pára uchází. Na různé typy a rozměry těsnění se podívej třeba zde: https://www.heureka.cz/?h%5Bfraze%5D=tesneni+tlakoveho+hrnce&gclid=Cj0KCQjwtMCKBhDAARIsAG-2Eu_IWKpsO5I6jF2AmefM9vbKhAkC66raQ5lO3FGVrqioMA9Wx0vYVBoaAuZcEALw_wcB. Jsou i na jiných webech a je možné sehnat i na starší hrnce.
2Kdo udělil odpovědi palec? paul1, Viktorie II.
před 1156 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Bylo by dobré vědět typ hrnce a kde netěsní. Pak by někdo mohl poradit jak to opravit nebo kde k tomu koupit náhradní díly.
1Kdo udělil odpovědi palec? Viktorie II.
před 1156 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Vikčo, nemusel by být na odpis. Pokud na vnitřní straně víka není
známka nějakého poškození, stačí prsty dotáhnout oba válečky na horní
straně víka. Vyzkoušíte to tak, že nalijete do nádoby asi deci vody,
uzavřete víko a dáte na kamna. Pokud bude vycházet pára z pravého
válečku, máte vyhráno.
P.S. Kvůli takové prkotině chtěla manželka nový hrnec.😁
1Kdo udělil odpovědi palec? Viktorie II.
před 1156 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Problém je v tom mírném ohni. Nejprve plná forsáž, varem se začne
generovat dostatečný tlak pro utažení hrnce, pák až může nastoupit
mírný oheň.
U starého hrnce bych si funkčnost ověřil nejprve s čistou vodou.
0
před 1156 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Pokud je to fakt Banquet, tak ten byl nefunkční už když ho navrhovali…
0
před 1156 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
V jednom válečku je pracovní ventil, to je ten s páčkou, ten udržuje správný přetlak při varu. Ve druhém válečku je pojistný ventil, který by měl upustit páru, když se pracovní ventil ucpe, nebo je jinak nefunkční ve smyslu, že nepropouští páru. Rozhodně nejprve plyn/elektro na plný ceres, až to začne vařit, ztlumuje se, aby pracovní ventil jen mírně syčel (pokud syčet přestane, je ztlumeno moc). Při první zkoušce bych do páčky občas ťuknul, jestli není ventil „zamrzlý“ resp. jestli je ještě brzo a páry je tam zatím malý přetlak. Pokud teda při zkoušce opravdu začne utíkat pára kolem víka, je těsnění víka nefukční. Jo a při té zkoušce bych i zkusil nadzdvihnout něčím ten ventil pojišťovací, jestli není „přilepený.“ Var lze obvykle ukončit buď samovolným dosyčením (po ukončení dodávky energie) a poté zvednutím páčky, až se veškerá pára vytratí, nebo lze celý hrnec strčit pod kohoutek se studenou vodou. Pára ale musí opravdu zmizet, protože jinak při otevírání víka, které už nedrží vnitřním přetlakem samovolně i při odjištěné páce, nastane při otevření prudký var a kromě pokrmu uvnitř hrnce bude vařená i otevírající ruka.
0
před 1155 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Pro čechoslováka. Měl jste pravdu. Manžel dotáhl ty válečky a tlakáč je funkční. Jupííí
Zapomněla jsem vložit odkaz: https://aukro.cz/tlakovy-hrnec-banquet-allegro-5l-poskozene-6969414322
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |