Už mi to leze na nervi, jak se téměř žádné vejce nedá oloupat bez
skořápky, aniž by tam nezůstal takový ten průhledný hrubší potah,
který když pak sundavám, tak to vajíčka vždy poškodí. Není nějaký
iný způsob, jak vyloupnout vejce ze skořápky tak, aby onen potah zůstal
zevnitř na skořápce při oloupávání, namísto na vejci?
Doplňuji:
jok, taky to tak dělám, a do vody při važení dávám ještě sůl, aby
skořápky nepopraskaly, dokud se to vaří. Ale i tak to loupání jde
těžce :(
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 4243 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Odpoveď byla označena jako užitečná
mě se loupou lehce, buď je déle vaříš stačí 10min.natvrdo
poté slít ledovou vodou do úplného vychladnutí a jde to
jako po másle, ale je pravda, že někdy záleží co nám ty
obchody nabídnou a to je pak smůla :(
Doplňuji:
ještě ho celý před loupáním oťukám,
aby bylo potlučený to se mi loupe líp :))
Upravil/a: briketka10
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Drap Nahlásit |
Asi vaříš hned čerstvá vejce, tak proto se tak děje.. Zkus místo soli ,dát do vody ocet -po uvaření na chvíli do studené vody a začít loupat od kulatějšího konce – Pak se ti vyloupne vajíčko jako fík…
5Kdo udělil odpovědi palec? iceT, pusinka50, franku, briketka10, anonym
před 4243 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Chce to uvařit natvrdo a po uvaření dát do studené vody. Faktem je, že to dělají spíše čerstvá vajíčka. Doporučuji loupat od místa, kde je pod skořápkou takový ten volný prostor :)
1Kdo udělil odpovědi palec? briketka10
před 4241 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |