„Zdravá“ varianta popcornu je připravená doma, a to nejen bez soli, ale i bez tuku a cukru. 🙂
0 Nominace Nahlásit |
Popcorn a zdravý ?
V čem je problém? Zpráva z FDA (U.S. Food and Drug Administration) uvádí, že chemický nátěr použitý v pytlících s popcornem se při zahřátí rozkládá na látky zvané perfluoroktanové (PFOA), které jsou považovány za pravděpodobné karcinogeny. Další studie zjistila, že kyselina, kterou lze získat z chemické reakce, způsobuje rakovinu u zvířat, a je pravděpodobné, že i u lidí.
Popcorn připravený v mikrovlnné troubě vypouští toxický plyn, který může poškodit rovněž naše plíce. Na vině jsou chemikálie zvané diacetyl (přirozeně se vyskytující sloučenina, která dává např. máslu typickou chuť, při vdechnutí vede k poškození plic), které jsou tak toxické, že mohou způsobit ochromující a nezvratné onemocnění.
Čtěte více na: http://www.vitalia.cz/clanky/myty-a-pravdy-o-popcornu-z-mikrovlnky/#ixzz4VLo3Iv69
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1712 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 575 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |