Avatar uživatele
Danina65

Je pravda, že se zmrzlé maso dává rozmrazit do studené vody, pokud ano, proč?

Dík za odpovědi, ještě to zkusím upřesnit, proč voda studená ne teplá, která by se zdála logičtější.Ráno jsme vedli u dřezu plamennou diskuzi na téma kdo zapomněl vyndat maso večer, a jaká voda je lepší, resp rychlejší.:-)

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Upravil/a: annas

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? annas, marci1 před 3181 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

I to je jedna z možností jak rozmrazit maso, ale nedoporučuji. Veškerá šťáva obsažená v mase se vyluhuje a maso je potom mdlé. Nejlépe je mrazené maso uložit do lednice přes noc, kde se postupně rozmrazuje.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

samozřejmě, že je teplá rychlejší, ale další vliv to má na kvalitu masa. maso z teplé vody dostane podivnou šedou barvu (sražení bílkoviny). jsem pro samovolné rozmražení v temnu. nejlepší je maso nemrazit a kupovat čerstvé. to však nikdo nezaručí, když jsou sklady plné mraž. masa. pak se rozmrazí, prodá a znovu zamrazí. co se týká mražení, tak to je další kapitola. zamrazit šokem v minus padesáti, nebo doma v mrazáku v minus 15°C

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Kepler

Ano, je to pravda. Přenos tepla mezi vodou a zmrzlým masem je daleko intenzivnější, než na vzduchu. Dá se to ještě urychlit, pokud bude voda aspoň trochu proudící (třeba do nádoby nechat téct čerstvou vodu tenkým čůrkem) a voda zase nemusí být až tak úplně studená, spíše vlažná.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Kepler

Horkou vodou samozřejmě ne, psal jsem vlažnou. Jinak s tím vylouhováním šťávy z masa to není až tak zlé, proběhne jen na povrchu, dovnitř se voda nedostane, samozřejmě se to s dobou namáčení ve vodě nesmí přehánět. Ideální je, když je maso polozmrzlé, pak se dá krásně nakrájet pilkovým nožem na plátky.

před 3181 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek