Kepler
Ano, obsah alkoholu je přímo úměrný stupňovitosti piva. Stupňovitost
vyjadřuje obsah extrahovatelných látek v původní mladině, mezi které
patří i zkvasitelné cukry.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Pivo#Stup%C5%88ovitost
Dochy
Platí to jen přibližně. Neplatí tam přímá úměra a nemusí to platit
obecně vždy (záleží na konkrétním výrobním procesu)
da ny
Ano.
Mezi pivy je dobré si umět vybírat ta „zdravější“, přibližující se
zásadám.
Jsou to piva 12°, kdysi (za těch nemožných komoušů) sr podávala
i v nemocnicích pacientům po operaci žaludku.
Jsou v podstatě 2, Plzeň a Radegast.
Páter Ferda nedoporučoval pít nízko stupňová piva vůbec (10°, 7°,
5°).
Nejsou vhodná pro ledviny. Množství piva doporučoval pít na skleničky
(250 ml).
ne na půllitry a litry. Vypít sklenku piva na dobré trávení
doporučoval
z logických důvodů před jídlem (zvláště těžkém a
mastném). 😁