Našel jsem tento uleželý kus ve skříni. Původně stál skoro 500,– Kč. Je bezpečnější ho vyhodit, nebo se mi nemůže při konzumaci nic stát? – například průjem,… Může se vůbec na sušeném prášku něco zkazit?
Dodávám že je nádoba uzavřena jako z prodeje, takže nebyl nikdy ani načatý.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Filip84 před 672 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Odpoveď byla označena jako užitečná
„Přece jen ale existuje způsob, jakým zkažený protein poznat. A ten se označuje jako Maillardova reakce. Ve většině proteinových přípravků zůstane zbytek mléčného cukru z doby, kdy byla syrovátka extrahována z mléka. A právě laktóza začne reagovat s bílkovinami, čímž dojde k jakési degradaci jedné z klíčových aminokyselin, a sice lysinu. Na první pohled by se tato reakce měla projevit odbarvením (vyblednutím) proteinu.“
Podrobnosti najdeš tady:
https://www.svetfitness.cz/clanek/prosly-protein/,
o Maillardově reakci se pak píše tady:
https://www.bezpecnostpotravin.cz/az/termin/92038.aspx
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Mravenec Nahlásit |
Obecně sušené věci v původním a neporušeném obalu mají při správném skladování skoro neomezenou trvanlivost. Jinak mi přijde vtipné, že tady někteří radí vyhazovat sušenou věc a pak do sebe nalejou z pet láhve colu :)
1Kdo udělil odpovědi palec? cappuccino
před 671 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |