Záleží, co do ní dáváte. Recepty se samozřejmě různí.
Pokud použijete kvalitní, libové mleté maso s minimem tuku a konzistenci
zajistíte např. strouhanou zeleninou či pyré, může být zdravá.
Pokud máte na mysli typickou sekanou ze směsového mletého masa, se špekem,
strouhankou apod., tak rozhodně nejde o zdravý pokrm v obecném slova
smyslu.
Osobně dodám názor, že na jedné z nich si ovšem mnohem víc pošmáknete, což je třeba pro mě přednější, než nějaké tabulkové hodnoty. Radši si pochutnám a pak to půjdu vychodit, než abych jídlo bral jako palivo a nic víc od něj nečekal ale to je věc názoru.
0 Nominace Nahlásit |
Kdo používá doma namleté maso, ten má sekanou OK. Do kupovaného nikdo nevidí.
0 Nominace Nahlásit |
Sekané maso, tedy sekaná v jakékoliv podobě, je moje oblíben jídlo.. Závodní jídelny se postaraly o její špatnou pověst. Do mletého masa se dávaly odřezky a různé zbytky.
Myslím si, že v současné době se názor na sekanou změnil.
Kupuji maso v prodejně u soukromníka, pomelou kvalitní maso přede mnou.
Připravuji maso s omáčkou ke špagetám, dělám i americké chilli, karbanátky, peču jako šišku, pak jím na studeno, plním papriky, zapékám atd. Pokud dávám maso do trouby, vždy na pečicí papír.
Sekaná je celkem zdravá jako ostatní maso. Samozřejmě pokud ji nebudete dělat třeba z bůčku a nepřidáte velké množství housek, péct či smažit v množství tuku atd. . Můžete ji „ozdravit“ zeleninou.
Upravil/a: annas
0 Nominace Nahlásit |
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |