Včera jsem snědl nejpálivější chilli na světě (trinidad scorpion moruga.) Bylo to šílený a pak mě celkem bolelo břicho. Je nějaké zravotní riziko , kdybych si jich dal více? Něco ve smyslu „předávkování“ Kapsaicinem(látka, která způsobuje pálení?)
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Houslovyklic před 3859 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Pokud jsi zdravý, konzumace chilli by ti neměla ublížit – maximálně
můžeš mít zažívací potíže (žaludeční – podráždění,
střevní – ´vyhubení´ mikroflory).
Chilli je zdravé.
😉
0 Nominace Nahlásit |
Já se zabývám pěstováním i konzumací chilli papriček a
„pálivost“ rozhodně není
na škodu. Spíše jsou známy posilující účinky papriček. Ovšem máš
jistotu, že to, co jsi pozřel byla skutečně Trininad scorpion moruga? Ta se
totiž u nás moc nevyskytuje mezi laickou veřejností. Mnoho
„nečistokrevných“ nebo křížených druhů ale ano.
http://www.seminka-chilli.cz/chilli-papricky-palivost/nejpalivejsi-chilli-papricky/
0 Nominace Nahlásit |
prospěšnost procentuelně přebíjí nebezpečnost ..záleží, jak seš nastavenej :o
0
před 3859 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Pravidelné předávkování chilli papriček může spustit autoimunní reakci a alergie. To se pak pozná na kůži.
0
před 3857 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |