Zajímalo by mě, jestli je zdravé se sprchovat studenou vodou. Hlavně mi jde o to, jestli je třeba dobré, když člověk vyleze z horké koupele, se pak ještě osprchovat vodou studenou. Děkuju za rady.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? dudu, tom004, dougie před 4935 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Ano. Otužujete tím tělo. To osprchování studenou vodou po teplé koupeli
ale musí být jenom krátké, aby se ochladil jen povrch těla a tělo
neprochladlo.
Podobný je princip sauny. Zde je vaše tělo ale více prohřáté, takže
pobyt ve studené vodě může být delší.
0 Nominace Nahlásit |
Před léty jsem absolvoval čtyřletou školu s polovojenským internátem. Zde jsme se po celou dobu byli nuceni mýt pouze ve studené vodě a díky tomu získali mimořádnou otužilost. Téměř neznám rýmu ani kašel, teplo moc nepotřebuji a zima pro mne začíná až od mínus deseti stupňů. Vřele doporučuji.
0 Nominace Nahlásit |
Můj taťka to tak dělá pořád a tvrdí,že to je zdravé!
PS:Jaká náhoda zrovna v pátek mi řekl,že se mám začít otužovat a
sprchovat se právě jak vy říkáte ve studené vodě!!!Brrr… xDDD
0 Nominace Nahlásit |
Po horké koupeli je studená sprcha balzám. To jako ze sauny,do bazénu se studenou vodou.Zdravé a příjemné.Samozřejmě pro člověka bez srdečních a podobných obtíží.
0 Nominace Nahlásit |
Je to super. Ja sa takto sprchujem už roky. Najprv kúpeľ, potom studená sprcha a keď sa len sprchujem, tak je to najprv vlažná voda a potom ,, prepínam" na studenú. Takéto otužovanie má veľa pozitívnych účinkov na telo aj dušu 🙂
0 Nominace Nahlásit |
Určitě. Je to vlastně způsob otužování. A navíc když si umyješ vlasy šamponem a pak je osprchuješ studenou vodou, budeš mít krásný objem vlasů = )
0 Nominace Nahlásit |
Tak todle je podle mě o zdraví, to bych asi osobně nerozdýchala :D Ale je to asi tím, že na takové praktiky nejsem zvyklá a ani je radši nebudu zkoušet, myslím, že bych to při nejlepším odnesla nachlazením.. :D
0 Nominace Nahlásit |
Já se sprchuji studenou vodou jen když přijde léto… Na osvěžení, ale začínám už na konci zimy vlažnou sprchou a postupně to snižuji, aby tělo nezažívalo takový šok… Jinak to zdravé určitě je, utužuje to imunitní systém!
0 Nominace Nahlásit |
Vodoléčbu studenou vodou používal i Vinzenz Priessnitz.
https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Vinzenz_Priessnitz
Drap | 3375 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2004 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1308 | |
zjentek | 1186 | |
hanulka11 | 1028 | |
quentos | 950 | |
elkon | 936 |
Děti a zdraví |